"Motherhood...What a glorious career!"


Sesiapa yang sedang mencari-cari rumah untuk dibeli di Seremban, mungkin ini pilihan yang baik kerana lokasinya terletak berhampiran dengan surau d& Pusat Perniagaan Taipan Senawang.

Alamat Rumah:
No 11, Jalan Cempaka 22
Taman Cempaka Fasa 2
70450 Seremban
Negeri Sembilan

Jenis Rumah: Teres Dua Tingkat (Freehold),

Rumah tengah dan berkeadaan baik

Saiz Rumah: 22' X 75' sq feet

Bilik : 4

Kondisi : tiada pengubahsuaian,

TETAPI LENGKAP DENGAN GRILL.

Lokasi : Terletak di hadapan Surau Al-Amin, Taman Cempaka 2, berhampiran Pasaraya Giant Senawang dan Pusat Perniagaan Taipan Senawang.

Jika berminat atau untuk keterangan lanjut, sila hubungi Syaffik 013-2089065, elly 013 3337978

30.12.08

bila ibu boleh memilih

***Ya Allah, berikanlah aku kekuatan,kesabaran demi menghadapi kesukaran di tahun hadapan, yang pastinya ku tahu penuh dengan dugaan, demi menguji keimanan kami pada Mu. Ku pohon kehidupan yang penuh keberkatan rezeki yang halal , demi suami, anakku, dan keluargaku...***



Anakku,
Bila ibu boleh memilih
Apakah ibu berbadan langsing atau berbadan besar kerana mengandungmu
Maka ibu akan memilih mengandungmu
Kerana dalam mengandungmu ibu merasakan keajaiban dan kebesaran Allah

Sembilan bulan nak, engkau hidup di perut ibu
Engkau ikut kemanapun ibu pergi
Engkau ikut merasakan ketika jantung ibu berdetak kerana kebahagiaan
Engkau menendang rahim ibu ketika engkau merasa tidak nyaman,
kerana ibu kecewa dan berurai air mata

Anakku,
Bila ibu boleh memilih apakah ibu harus operasi caesar,
atau ibu harus berjuang melahirkanmu
Maka ibu memilih berjuang melahirkanmu
Kerana menunggu dari jam ke jam, minit ke minit kelahiranmu
Adalah seperti menunggu antrian memasuki salah satu pintu syurga
Kerana kedahsyatan perjuanganmu untuk mencari jalan keluar ke dunia
Sangat ibu rasakan
Dan saat itulah kebesaran Allah menyelimuti kita berdua
Malaikat tersenyum diantara peluh dan erangan rasa sakit ,
Yang tak pernah bisa ibu ceritakan kepada siapa pun

Dan ketika engkau hadir, tangismu memecah dunia
Saat itulah… saat paling membahagiakan
Segala sakit & derita sirna melihat dirimu yang merah,
Mendengarkan ayahmu mengumandangkan azan,
Kalimat syahadat kebesaran Allah dan penetapan hati tentang
junjungan kita Rasulullah di telinga mungilmu

Anakku,
Bila ibu boleh memilih apakah ibu berdada indah, atau harus bangun
tengah malam untuk menyusuimu,
maka ibu memilih menyusuimu,
Kerana dengan menyusuimu ibu telah membekali hidupmu dengan
titisan² dan tegukan² yang sangat berharga
Merasakan kehangatan bibir dan badanmu didada ibu dalam kantuk ibu,
Adalah sebuah rasa luar biasa yang orang lain tidak bisa rasakan

Tetapi anakku
Hidup memang pilihan
Jika dengan pilihan ibu , engkau merasa sepi dan merana
Maka maafkanlah nak
Maafkan ibu….Maafkan ibu
Percayalah nak, ibu sedang menyempurnakan puzzle kehidupan kita ,
agar tidak ada satu kepingpun bahagian puzzle kehidupan kita yang hilang
Percayalah nak
Sepi dan ranamu adalah sebahagian duka ibu
Percayalah nak
Engkau adalah selalu menjadi belahan nyawa ibu




**Puisi Hati Ratih Sanggarwati**

6.12.08

MY LIL AYDAN IS ONE

Ibu doakan kehidupan yang terbaik untukmu. Jadilah anak yang soleh,penyabar, berilmu dan beramal.

"Ya Tuhanku, jadikanlah aku dan anak cucuku orang-orang yangmengerjakan solat.
Ya Tuhan kami,perkenankanlah doa kami.
Ya Tuhanku,ampunkanlah aku dan kedua ibubapaku dan sekalian orang-orang mukmin pada hari hisab nanti."

I still remembered every vivid detail for 5th and 6th Dec 2007.
Nervous, uptight, terrified…all in my medulla oblongata.
5th Dec 2007, I still not in my 40th weeks. Still should be 3 times more checkups with dr raja junainah @columbia asia puchong.
Surprisingly, after the terror of “diameter game”, she announced

“BESOK BERANAK YE ELIZA, BABY YOU DAH KEBAWAH SANGAT,
PELVIS ALREADY SOFTEN, YOU ALREADY AT 2CM..WE INDUCE TOMORROW OK?”

Short and sharp, same as it goes into my lung, heart, and lastly brain! Doctor ni saspen je.

Few minutes after, called hubbydarling, shaken by the news, and demand him come home to KL el pronto as fast as he can.
Lucky me, he arrived late evening together with importanto people: my parent in law from Ipoh (MIL looked so worry that day – little that I know, she ought to be!!!)

6th Dec 2007, early morning @8am hubby and PIL escorted me to the hospital.
Funny how my own parent can be so cool and “TAKPE, KAK LEHA AND ABANG YAHYA PI DULU DENGAN ELLY,KAMI DATANG SEKEJAP LAGI”..knowing them, bukan dorang tak risau, but they have no idea what will happen – little that they know, they should!!!

After checking in, getting comfy in a single luxury room with plasma TV, chatting cheerfully with hubby and PIL, enjoying mihun ma’s cooking slow digesting,Dr raja with her little hand and giant glove came, poked and

“ OKEH!DAH 3CM, NURSE SIAPKAN PN ELIZA TO LABOR ROOM, WE START INDUCE @11AM.

In labor room (yang amat sejuk), hubby sat far away since nurse kept coming in and out repeatedly, installing CTG and making me cozy. (Huh!!as if).
Not even 30 minutes, there was few major contraction with no pushing effect (kan laboring is hardwork of pushing what,I tak sempat merasa huhu.. )
With no basic in medic, I can scent something was wrong when baby’s heartbeat is slowing down, dropped and dropped..no more big noisy sound like you’re super full and put microphone inside my belly! Gegrrrrrrrrrrrrrr……gegggrrrrrrrrr….

NURSE: PANGGIL DR RAJA, CEPAT2 CEPAT! HEARTBEAT BABY DROP! CEPAT!

I’m in middling pain, and partial deaf, many tks to nurses for do-not-let-she-know tone of voice.
Best part, DR RAJA RAN FROM HER ROOM TO MY LABOR ROOM. (nasib ada lift)
Baby’s heartbeat dropped to low 60, instead of normal 180.
Dr Raja said baby seemed to choke for every each contraction and she asked hubby (he never existed in my reality that time, no where to be found in my recall.See how baby make me forget you, sorrryyyyyyy darling)

SHE HAS TO GO FOR C-SECT, baby is …………!

(selebihnya aku dah jadi pekak sebab risau, or maybe I don’t want to hear)
Alarmed, disturbed, puzzled, terrified, sign papers, say sorry, cry cry a lot, im to OT.
Outside my parent, sis, PIL, and hubby, ALL LOOKED SERIOUSLY WORRIED!

Itu Left(B) Yahaya pun looked terrified!
Emergency c-sect maaaa……

Throughout surgery, wirid and takbir followed me non stop.
Since half numb, I can felt dr raja pushing my huge belly to position out the baby.
The moment he lifted from my womb, I can feel and heard
cough..cough..ehek ehek …Uwaaaaaaaa uwaaaaaaaaaaa…..

OT in 1230pm, baby aydan born at 1243pm. ALHAMDULLILAH.TQ ALLAH
There you go boy, I kissed him and confirmed he is a boy.
With loud crying voice and open mouth, you were taken for cleaning up and to be azan by ayah few moments later. I cried and we cried, we live happily ever after.

No..no…that was not the story, after you were taken out, you left ibu with those doctors nurses to continue my stitches of your way out. Ibu started mild shivering and by the time doctors done, it was MOST AWFUL shivering case EVER due to ibu’s body effect to local anesthetic.(half body waist down)
Even under ‘warmer’, they covered me with 5 blankets and ibu still shaken like walking naked in Antartic below -0 degrees!

Next thing I know, I’m on my way to my room, with company of TV plasma which I do not have time to watch. shhiisshhhh!!the first person I saw is hubbydarling, which from distant I can see tears dripping (in macho manner hihi!) and went inside, alone , and all he could say :

TQ SAYANG, WHAT YOU DID JUST NOW IS EVERYTHING. I AM SO HAPPY. Tq for giving me aydan, he cried as loud as he can when we met.I'm sorry since you have to bear the pain.

Kisses muahhh muahhsss all over my face (where else?)
Hubbydarling has recited azan loudly (nak tengok sapa kuat sore nih), aydan diamm senyap.
I still shivered, but tq Allah for giving me the easiest labor for me.(I know it has been written..)

Aydan is on the way to our room for his first breastfeed
Aydan in, ibu’s out (of the way) since all attention focused to you.
Snap snap pictures and videos, all starts well, ends well!

Three person with red eye, my hubby, my mum and my MIL…
Yehhh, I know….i know the feeling. We have waited for so long..

HAPPY BIRTHDAY AYDAN!
we love you to the very bit muuuuahhhhhhssssssssss
.


p/s: b,seriously,pain is nothing..compared him as my gift from you to me..thank you sayang.

3.12.08

HAPPY BIRTHDAY MR ABD RAHIM ALI - 2nd December

Bila tengok dia, memang tak sangka, lagi sikit tahun untuk menjadi 60’s.
Rambut banyak putih-itu tanda banyak berfikir,
kulit pun sudah kedut -itu tanda wisdom of youth,
mata pun spec sederhana tebal – itu tanda pandai jaga tu,banyak baca quran
badan sederhana kurus tidak,gemuk jauh sekali,bmi aje tersasar –
itu tanda pandai membahagikan masa antara urusan akhirat dan dunia
cakap banyak berlapik – itu tanda mahu menjaga hati,
berbaju pun suka warna terang – itu tanda nak bagi nampak muda


bila aku 7 tahun, aku ingat lagi nampak dia besar,tinggi,handsome sebab orang dulu berjanggut berjambang berbagai.aku kena dongak sebab dia tinggi sangat.

bila aku 10 tahun, darjah 4, aku nampak dia segak tak kisah apapun dia pakai.dulu dia kerja pengurus, smart memanjang dengan baju lengan panjang bila ke ofis. Duduk dengannya di KL pun best sebab asyik berjalan kesana sini.

bila aku 15 tahun, Form 3, aku nampak dia garang. Sebahagiannya sebab aku degil, banyak rebel secara diam, nakal tak ingat! Asal tak puashati buat perangai.Sampai nak minta maaf pada ibu pun dia yang memujuk.aku masih budak, keras hati macam konkrit.sekali pikir, macam jiwa lelaki.

bila aku 20 tahun, aku dan dia beza berapa inci saja.aku nampak dia cooling,more to caring, banyak slow talking,banyak nasihat.SATU yang paling aku ingat sampai mati, women are born losers.(tak merujuk mana2 yang berkenaan, ini aku sendiri akui walaupun korang rasa tak betul.tapi ingat, perempuan mempunyai banyak ruang untuk ke syurga,kita ada suami,ibubapa,abang,pak sedara yang membimbing dan melindungi). Bila hati gatal bercinta(part ni ibu ku cukup anti- kes selongkor bilik cari bukti ni hehe), mesti utamakan sifat2 seperti dia. Kononnya yang pandai menjaga keluarga dan paling utama mampu membuatkan aku ketawa.

bila aku 25 tahun, aku tengok jatuh bangun hidupnya. Seperti roda, diatas dan dipenyek.Biarpun tak faham, tapi jiwa aku mengerti, tapi buat2 tak paham. Hidup mesti senang….biarpun ku tak mampu menolong, ku doakan yang terbaik dan termudah untuk kehidupannya.dia tetap tabah, katanya dia tiada siapa lagi melainkan kami.malah ada lawak-lawak yang tetap ku kenang. Kerja keras, mesti makan kenyang..bila lapar lambat mkn, ANGRY WHEN HUNGRY- tengah lapar memang ayatnya pedas macam cilipadi.demi kami, kehendak ditunaikan sedaya upaya. Kata orang, benar anak sukar memahami beban hidup ketua keluarga. Kalau aku lelaki, aku TIDAK MAMPU dari semua segi jika ditempat dia. Ku ulangi, TIDAK MAMPU!

Bila aku nearly 30’s,baru aku paham kitarannya.
Tiada yang senang melainkan datangnya susah, tiada yang baru jika lama tak wujud.
Aku faham betapa sayangnya aku pada ayah pun tak dapat kembalikan mudanya.
Betapa menyesalnya aku pada ayah pun tak dapat kembalikan masa lalu.
Betapa beharganya masa kini dengannya, penuh dengan doa kesyukuran dan permohon dari Allah S.W.T supaya dia hidup dalam kegembiraan dan kesihatan yang paling paling terbaik. Jika diberi peluang kembali.aku tidak mahu mensia-siakan jasa dia pada kami.

DIA adalah AYAHKU, PEMBERI SEMANGATKU, PENGAJAR ERTI KEHIDUPAN KU, dan insyaallah sebagai satu JAMINANKU ke syurga-------mr. abd rahim bin md. ali

HAPPY 5*TH BIRTHDAY AYAH, you’re everything that I wish to be.
---- BERJIWA KENTAL & TABAH BILA MENGHADAPI KESUSAHAN----


Semoga Allah memberkati hidupmu dunia akhirat, diberi kesihatan yang paling baik, ketenangan jiwa dan semoga Allah menghadiahkan syurga Jannah bagimu atas semua pengorbanan, penatlelah, doa2 mu, bimbinganmu pada kami.

-------------------------------------------------------------------------

warga emas yang celik IT, kelassssss...hehe

duduk mesti ada style, takde la kematu mengadap internet


bang, kena cepat makan nih..sedap nih..leh order lain nih..biar je cucu tu dengan ibu dia..

13.11.08

18 RAMD SEBERANG TAKIR,KUALA TERENGGANU

semalam, malam......time orang pun dah lama tido dia ajak borak plak.

b : b ade surprise for you,dunno u like it or not
me : surprise? wat kind?
b : kita tak jadi ke terendak, kita ke terengganu
me : ..........

my oh my!!
I've started packing for our house moving to terendak at first.
Dalam kepala dah berangan macam-macam since there is better than here(bukan downgrade, just tat i am a bit sangap here)

With this came unexpectedly, it is a mix feeling for me.
not that i don't favor my family's hometown,
it just that anybody close will not be close anymore (7-8 hours journey, HELLO!!)
especially my mum..sure she will miss me dearly, if not me her lil hero aydan(sob sob..)

Jauh tu..i cannot imagine how life's there.I mean, really living there!!!!
setakat sekolah tadika until darjah 3,apala sangat..
setakat balik raya / cuti sekolah here and then,sekejap ajer..
setakat uni time in uitm dungun,weekend tak ada training ROTU
setakat baby-mooning there,jalan jalan cari makan,2 hari 1 mlm...
boleh kata, me & terengganu tak boleh dipisahkan kot...
banyak kenangan, especially when arwah my tok & tokki was around.

Im still memujuk hati sendiri.
"Takpela.....itu yang Allah bagi, ada hikmahnya"

And i am proud with mr hubby, he is cool.
knowing him, even ke Sabah Sarawak pun releksss aje kot!
Cool as in, Terengganu not bad what.
(oohhhh, very soothing kan ayat tu)
tak menggelebah macam mrs ini (ehem ehem,standard la tu),
dia kapten aku kan mejar hihihi.

suara hati:
usahlah bimbang diriku, ini adalah cara Allah s.w.t memberi rezeki bagi kami. Insyaallah...




Heads up dears, we are to be TERENGGANUNIANS (got such word ehhh?)

7.11.08

selamat hari raya aydan -part 1

(Rupa-rupanya ada yang menjadi pembaca senyap eeeeee..)
Mekasih, welcome to my humble blog.
A place to be a jabber, rumble with nonsense (for you) but the whole lot to me.
Nothing bombastic, just a little daily notes for me, my hubby and my aydan to get through the day (to be honest, it was me the desperate one that trapped in our little sewa house-macam tak bersyukur la pulak!), to share some stories, if and if I feel like it and aydan is behaving the finest.

Lamanya tak menjadi blogger yang aktif5 ni. Tengok blogger lain punya banyak cerita sampaikan juling mata membaca.
Let see what do I miss?

1. Entry RAYA
(the most importanto since aydan’s 1st baju melayu captured beautifully by me- masuk bakul angkat sendiri)
2. Entry NAK PINDAH
3. Entry belated birthdays for few friends
4. Entry pre-bday aydan

Issshhh, I do not want to list all, since later someone will haunt me to finish up in one day. No, no…no….. (the fact is I do love some of you keep coming back for stories hihi).

1 Syawal 1429, we celebrated RAYA AIDILFITRI in Sungkai,perak.
Our PIL came from Ipoh, but Sungkai is their kampong (belah my MIL).
A small kampung, but amusingly with handful of with paklong sana sini, maklang situ sini, pakcik situ sini, and makcik situ sini.
Reason being said like that - I really cannot remember which are which families, let alone remembering their title.
Sades betul menantu Yahaya/Leha ni.
Friendly as they were, me they refer as –
“ooo…dah dapat anak si sapik ni” - sapik ni bapak aydan
(imagine this sentence being said times with 20 families).
Senyum aje la bang oiyyy!
Raya tahun ini ada aydan. Raya tahun lepas aydan dalam perut 8 bulan.
Memang best, a kind of feeling that you want to be remembered before he knows how to meronda kampung collect duit raya.
Di pagi hari raya, penuh dengan agenda nak pakaikan anak baju raya cepat2 sebelum dia boring tak berbaju, nak suapkan lemang ketupat sikit2 bagi dia merasa, nak amik gambar sebelum semua orang mukanya berminyak,nanti tengahari sibuk nak tengok tv cerita ratatouiile pulak. Agak bagus program cartoon raya-raya nih!

Pagi raya, i missed solat sunat raya, nobody to look after aydan lagipun.
I still remember i'm not in the mood to talk. I want my mum actually.
(macam budak kecik, dah besar gajah still miss my mum)
I miss her nasi dagang, kuih raya biskut senyum, her kuah kacang, her chatty mouth,everything that im not in Puchong....

Only little one understood my feeling.
He smile, the smile of angel
He smell, the smell of heaven.

but I managed to get along well.kang dapat status sombong! Naya!!


handsome pose#1


handsome pose #2 -----u look like anak patung berbaju melayu :)


with atok and opah


inilah seciput sebahagian yang memenuhi ruang raya


SETAHUN HANYA SEKALI

Aydan is behaving like super-tiptop angelic little one!!!!!!!
Kul 10 mahu tidur,
Kul 1 mahu tidur,
Kul 5 mahu tidur, tapi tak boleh tido.
A bit of tantrum, crawling back and forth, atok cradled in and out , still orang respek alalalala baiknya anak elly, tak ada la meragam SANGAT..(nak gelak ke nak marah ni)



Kenapa rasa2 tak boleh tido :
MY BLOOD IS RUNNING IN HIS, BLOOD OF KK.
Cuba teka? Sampai besok pun kalian belum tentu jawapannya.
(Ssshhhhhhh! keluarga kepochi – dengan budak2 yang ramai beraya dan dapat duit raya, dengan bunyi mercun, dengan bunyi orang gelak gumbira didapur dan ruang tamu, dengan bunyi tv yang menayangkan cerita2 seksi di hari raya, dengan bunyi sudu garfu makan mee rebus, dengan bunyi mat rempit kampong beraya dirumah aweks)…
macammana aydan mahu tidur ibu??? Aydan nk tengok semua itu.

After too many ketupat and rendang(in hubby's tummy la, i told you i miss my mum's), we went back to Ipoh by late noon. Aydan slept the entire journey and up at 5a.m.

CAK!!!SELAMAT HARI RAYA IBU!

byeeeeeeeeee.. (part 2 menyusul)

p/s : do u agree...raya dimana-manapun tak sebest macam raya dekat umah mak bapak kite kan?? sob..sob.......

17.9.08

oohhhh ahhhhhh of friendship dolly



Dua hari lalu, puan roxy meng-sms menyuruh buka email secepat mungkin (ape hal ntah, tapi dah sms tu gaya macam importanto saja!)
Bila dah dibuka email nya ........oooooo..ahhhhh..

Saya bukan orang yang kreatif, bila tengok benda2 yang memerlukan kekreatifan ni memang menTAKSUBKAN!
MEKACIH MEKACIH deary pn roxychicks untuk exclusive personalized gift saya inih.
LUV IT LUV IT.. itu blogger friendship dolly (se-perasan saya) macam saya.
Hidung kembang skit, baju merah feveret lengan panjang, ade jerawat kecil2an bekasan remaja dahulu, dan dolly lagi slim dari saya heheheh.

Cepat2 saya tampal di blog ini. Kembang betul ada orang prihatin pada saya. hahahahah

Berminat kah? jenguk ke http://emilayusof.com/ (ohhhhhhh she's a kewll arty and you can order one for yourself!)

6.9.08

FAMOUS AYER HITAM FRESH KEREPEK FOR SALE

Salam semua. Kami ada menjual pelbagai jenis kerepek.
Nak order / nak tanya lebih2 bleh leave comment here or contact us:
Elly 013-3337978 or email me at elysapik@yahoo.com or YM! elysapik.
GEGAR RAYA : EACH ONLY RM 9 !














FUN BUT CHALLENGING


Dearest Aydan,my lil angel busuk masyam super fine-hair cheeky cunning boy..
Since you turned 9 month today, Happy Happy dear darling!
U may not understand yet, but ibu am really super duper excited seeing you growing up 24/7 front of my eyes.

you makan with such a big appetite, sweet potato and pumpkin is your feveret.comot is your name bila makan, and ibu have to keep singing the whole time u eating (since my singing make him sit quietly and finish the whole bowl)


you tidur with such a grace, mulut nganga and tangan tu, tangan!! macam ade orang itu saja tidur.(without the hand gesture laa)


you main with such a spirit,dapat A buang B,dpt balik B,buang C (boring ibu asyik kutip2your toys around the house)


you gelak with such an innocent angel-like, 2 low,4 tops and another 2 is showing. but why you only bite me? whyyy? why not others too?so they can also share the 'love' huhuhu.


you smell with a scent of heaven, so best, so best and so best (specially your mouth)..but not when you uk uk, i want to vomit,biarla 9 bulan pun umurmu!


you mandi with such an attitude, nak berdiri although you not that strong yet.nak bebaring bila gosok gigi,nak menonggeng bila sabun...kes mahu kutip buih2 sabun.

you nangis with all out, top of the lung, shrieking siren-like to alert whole taman people. anything that is not up to your standard, you will scream but balik kampung you're the best! at your best behaviour.so others won't believe ibu.if only i remember to tape everytime you cry as a proof.


you stand tall, trying to avoid your bum bumming my head, while your head avoiding dinding, i know you can do it with s-t-y-l-e, but please be a little patience to try bertatih. you not even 1 yet!


busuk ibu, hope you still eat,sleep,play,laugh,smell,bath,stand like these forever, since ibu do not want this memories to be fade away..impossible aittt??? sob sob...

but can you change your shrieking siren-like? ibu also got temper to control u know!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

9.8.08

undi dan terus mengundi

as at today,now, 4424 and still counting. undi terus mengundi!

anak ayah

gelak besar dengan ayah
sedapnya tangan ayah


Aydan with ayah.
Ayah selalu tanya, bila nak besar nih..bila nih..bleh tolong ayah basuh kete,kemas rumah,garu bila gatal,pijak blakang,pi amik handphone,cabut rumput dan banyak lagi.
berhenti jap, kita suruh ibu amik gambar
Ayah selalu tanya, aydan nak makan apa arini,bleh soh ibu masakkan (amboiiii)
Ayah selalu tanya (lebih kepada menyuruh) KOMANDO!!! (paham? dia suruh anak dia jadi komando)
Ayah selalu tanya, aydan tido ke? hampeh aydan memang kalu ibu tiada sebelah tak bleh tido lena!
Ayah selalu tanya, kenapa nangis ni? nak ibu dukung ke? nak ibu ke?
ayah layan aydan baring2
Last, ayah selalu tanya, aydan uk2 ek? tapi yang kena basuhnya ibu gak.
Aydan, Aydan, such a baby....
Ayah tanya je, yang kena buat semua itu IBU jugak.
HAMPEHHHH!
ibu kan suruh duduk diam,gambar asyik blur!!

28.7.08

assalamualaikum baby of Mastura - Bella (nama manja gitu)

Sebenarnya gambar2 berada disimpanan lebih 4 bulan rasanya
Mas (my close friend masa uitm, bertemu jodoh pun dengan budak uitm hehe)sekarang sudah ada sepasang baby lelaki dan perempuan. Seronok tengok orang senang dapat anak ini.Puas ku cari gambar anak sulungnya tapi tak jumpa sebab asyik2 tukar hp, langsung dah tak jumpa! Ingin ku bertemu dengan mu Mas cayang, tapi apakan daya belum berkesempatan lagi. Ku dengar, Mimi dan Rose juga selamat melahirkan bayi memasing. Ini nak kena 'memburu' lagi nih!

Sekarang tengah 'mood' mahu kumpul gambar anak2 kawanku untuk koleksi peribadiku. Ayuh, kita enjoy gambarnya! Amaran : Bella hanya nama samaran,dan untuk senang diingat. Nak tahu nama penuhnya sila bertanya pada ibunya sebab saya pun dah ingat2 lupa (itula Mas oiiyy, lain kali taruk nama penuh anak ek..)
Ini kes teruja la nih sampai lupa! (Mas, ku pakaikan tudung kuning untukmu ye :)

proud ibu of two beautiful children (yang sulung sudah ke rumah neneknya lagi satu)
proud ibu's - jangan tanya apa aydan pandang..biskut yang disediakan menarik perhatiannya sungguh!
errr,sebelah Mas itu anak dara bujang trang trang tang. virgin but unavailable! duhh!

Gambar dibawah diberi sendiri oleh ibunya dengan kaedah surat elektronik.(ade 6! kan ku kata, kawanku ini teruja...)



Comel sangat kan,betul kata pepatah 'anak umpama kain putih, ibubapa yang mencorakkannya'. Putih bersih suci, membesarlah anak dengan penuh keimanan dan ketakwaan.

PUISI UNTUK ANAKKU, khas buat anak2 kawanku juga.
(Endah Raharjo)

Kau adalah bagian tak terpisahkan dariku
yang tak pernah dan tak 'kan dapat kumiliki

Kau adalah bagian masa laluku
Yang menjadi milik masa depan

Kau selalu bertanya padaku
Saat ku berusaha belajar banyak darimu

Kau senantiasa butuh lindunganku
Saat ku berlindung padamu dari ketakutanku

Kau senantiasa butuh cintaku
Saat ku msih belajar mencintai diriku

Kau adalah anakku.
Related Posts with Thumbnails

HUSBAND & WIFE

HUSBAND & WIFE

WIFE & KIDS

WIFE & KIDS

KIDDO NO 1

KIDDO NO 1

KIDDO NO 2

KIDDO NO 2
 
Blog Design by Template-Mama.