"Motherhood...What a glorious career!"


Sesiapa yang sedang mencari-cari rumah untuk dibeli di Seremban, mungkin ini pilihan yang baik kerana lokasinya terletak berhampiran dengan surau d& Pusat Perniagaan Taipan Senawang.

Alamat Rumah:
No 11, Jalan Cempaka 22
Taman Cempaka Fasa 2
70450 Seremban
Negeri Sembilan

Jenis Rumah: Teres Dua Tingkat (Freehold),

Rumah tengah dan berkeadaan baik

Saiz Rumah: 22' X 75' sq feet

Bilik : 4

Kondisi : tiada pengubahsuaian,

TETAPI LENGKAP DENGAN GRILL.

Lokasi : Terletak di hadapan Surau Al-Amin, Taman Cempaka 2, berhampiran Pasaraya Giant Senawang dan Pusat Perniagaan Taipan Senawang.

Jika berminat atau untuk keterangan lanjut, sila hubungi Syaffik 013-2089065, elly 013 3337978

30.5.08

that day, we went home : SEBUAH PENYESUAIAN

Sadis betul kalau dikenangkan.Tok dia sedih sesedih sedihnya.Junior macam paham, sepanjang perjalanan diam, tengok luar gelap (hari malam),sepanjang perjalanan tido. Ibu membisu, cuba memahami situasi yang ganjil dan menyayat hati. Hati ibu sungguh pilu, seperti anak, ibu juga bakal mencari esok.Berdua tiada diherankan, tapi bertiga sekarang lain feel nya. Apatah lagi cucu membesar didepan mata.

Esok hari, cucu menangis pilu. Mana tok yang selalu mendukung pagi2? mana maksu yang selalu boring bila dia mula menangis? Mana? Mana? Sepanjang hari menangis, dari pagi sampai malam.Letih menangis, tido, bangun menangis kembali.Baru dia paham, yang dia bukan lagi berada disana, dia disini. Apa kisah dengan tok nya? Mandi basah kah? Makan kenyang kah? Ibu sms pun tak sanggup dijawap. Tok, kami nak ucapkan berbanyak banyak rindu, dan terimakasih atas segala-galanya, terutama bagi pihak ibu. Jasa tok tak dapat kami balas. Ibu sayangggggggg tok muahhhssssssssssss!

Anak, nanti ibu bawa pulang kesana. Sedih macamanapun, tempat kita disisi ayah. Kena ingat ye.
Tok, jangan sedih lagi.kalau tok pilu, kami lagi sayu.
Tapi kami bakal pulang!!!

13.5.08

Reminiscing of 17 years of friendship – 5 May 1991

We started small at our lil SMSJ, we put thru a good result for SPM. We did part-time job at the same mall, We even headed for same university (lain branch aje).Pesal we did get married same day aje kan?We still contact each other, occasional small gathering, brunch, lunch date.
Still remember we have our own ‘buku conteng’? sebuah buku yang digunakan sepenuhnya utk melakarkan coretan hati, keinginan diri, dan cita2?(mana pi buku tu weii?).
Macam budak-budak yang berlagak dewasa aje that time.
But I do not wish that we can turn back time, since we are now able to bide our sorrows and gulp our dilemmas.Apapun, macam manapun,nothing has changed, except we all married.(err, and the pic speak itself hihi)
Thank you for being my true friend for the past 17 years, and more years to come.May Allah s.w.t. bless both of you, in health & good being.
She is Sharifah Muharra Diba & She is Intan Zulaikha
This is for you,
the one person I can let know my soul
Who can relate to me like no other
Who I can laugh with to no extents,
Who I can weep too when times are rough,
Who can help me with the troubles of my life.
Never have you turned your back on me
or told me I wasn’t good enough
or let me down
I don't think you know what that means to me
And I love you for listening
I look up too you because you are strong,
and thoughtful and beautiful.
And I hope you know that I am for all time here
To listen to your laugh and cry and lend a hand
In all the ways that I can
And I will try to be at least half the friend you are
I hope you know I would not be the person I am today, with out you.
HAPPY BELATED 17TH YEARS OF TRUE FRIENDSHIP.

12.5.08

pain pain, go away ...110508

My love, there's only you in my life
The only thing that's right
My first love, you're every breath that I take
You're every step I make

And I, I want to share all my love with you
No one else will do
And your eyes they tell me how much you care
Oh, yes you will always be my endless love

Two hearts, two hearts that beat as one
Our lives have just begun
Forever I'll hold you close in my arms
I can't resist your charms

And love I'll be a fool for you I'm sure
You know I don't mind
'Cause you, you mean the world to me
Oh, I know I found in you my endless love

Oh love
I'll be that fool for you, I'm sure
You will know I don't mind
Oh you know I don't mind [honey I don't mind]
and yes, you'll be the only one
'cause no one can deny this love I have inside
and I'll give it all to you
My love
My love, my love
My endless love

4.5.08

kak elly, aunty elly

front from right to left - my sis cha, dayana
back from right to left - mustika, meme(standing), fatimah and diana.













Last week thursday, @ayahteh's-tahlil for our late tok&tokki&nyang...-
Seeing them, growing up .. issh, dah besar sepupu sepipit ku ini. Ramai lagi, tp kenduri kan,standard la yang kecik2 aje kerumun camera. yang besar2 malu, bergambar dgn gf/bf tak malu plak.ihihihhi. Yang dah kawin pun ramai,cuma dorang tgh cibuk isi perut. Dulu kak elly,sikit2 kak elly, "kak elly nk dukung(faris),kak elly tolong pakaikan tudung(nana),kak elly tolong lukiskan doraemon(alia&amir),kak elly tolong letak lipstick(aainaa),bla,bla,bla". Sekarang dah naik taraf, AUNTY elly. Setakat ni takde lagi yang minta tolong ape2,paling2 pun openhouse minta amikkan air dorang dahaga cheh! cos dorang still kocik & gap widen + parent dorang pun tak sibuk2 suruh dorang mingle dgn aunty elly ni.Hum,tak glamor dah saya ni mcm kecik2 dulu. Yang best tu boleh cakap "kak elly ada aydan skang".

Without realizing,gap is huge. Reason:infrequent visits both them and mine.Kes sedara seniri pun everytime jumpa asyik tanya benda sama aje (darjah/tingktn brape?course ape?bila abis?anak dh sekolah?anak 2nd,3rd ape nama?). Unlike hubby's side, semuanya dia kenal, sampai 3pupu pun sama2 'port' lagi,aiseyyy. nanti junior ni janganla tak kenal sedara.

Well, i'll try to re-patch.i'll to make time for family gathering.(Insyaallah)
Sian dorang kan, nanti dah tak ingat kak elly/aunty elly lagi.dulu kecik2 i paling glamor tau!perasan!

sebab apa saya pakai tudung?

Sebab apa saya(refer diri sendiri la kan) pakai tudung :

1. dapat hidayah frm Allah s.w.t - ini kes mmg anugerah
2. parent suruh - ini kes rela dalam paksa
3. pengaruh rakan sebaya - ini kes mcm tak wujud je zaman ni
4. pengaruh celebrity - aih,ini lagi impossible
5. suami suruh - ini tak leh wat ape dah,kang derhaka namanya
6. tudung sekarang fashionable - lilit,pusing,bunga kembang belakang
7. lindung kepala - malaysia sangatla panas
8. pi kenduri/tahlil/kawan kawin kat masjid - ini selalu tengok
9. "on & off" lagi tak payah cerita la ye (category yang paling popular)

tapikan bila dah pakai, jarang yang menepati ciri2 yang ditetapkan Islam.If tak ketat,sempit sendat, mesti pendek,takpun lutsinar cam x-ray,nampak leher,tudung pun tak labuh. Kat jln tar byk tudung,mcm2 fesyen, tapi mesti ala-ala jarang plak tudung. Sexy you!!




Tau kenapa susah sangat nak ikut?
Sebab kalu ikut rasa macam tak lawa aje, rasa macam muda lagi tunggu tua,sebab nak cari yang cantik tapi panjang/labuh mesti color/corak tak lawa,diri pun rasa kureng glamor.

Actually, tudung nak kena labuh,tutup dada,tutup punggung.
tudung nak kena tebal dan tak nampak biasan leher/bentuk badan atas.
tudung pun nak kena warna yang pudar supaya tidak menarik perhatian.
aiihh, ni belum cakap pasal baju lagi.

PERINGATAN : AURAT MESTI DITUTUP SEMPURNA, SUPAYA DIKENALI SEBAGAI WANITA MUSLIMAH DAN TIDAK DIGANGGU - mentally/physically. (mana ada orang 'ganggu' yang bertutup sempurna, orang tu pun tau malu)

Terpulang, tepuk dada tanya selera. errr, yang menulis ni pun lebih kurang aje. Kurang solehah sikit!
Related Posts with Thumbnails

HUSBAND & WIFE

HUSBAND & WIFE

WIFE & KIDS

WIFE & KIDS

KIDDO NO 1

KIDDO NO 1

KIDDO NO 2

KIDDO NO 2
 
Blog Design by Template-Mama.