"Motherhood...What a glorious career!"


Sesiapa yang sedang mencari-cari rumah untuk dibeli di Seremban, mungkin ini pilihan yang baik kerana lokasinya terletak berhampiran dengan surau d& Pusat Perniagaan Taipan Senawang.

Alamat Rumah:
No 11, Jalan Cempaka 22
Taman Cempaka Fasa 2
70450 Seremban
Negeri Sembilan

Jenis Rumah: Teres Dua Tingkat (Freehold),

Rumah tengah dan berkeadaan baik

Saiz Rumah: 22' X 75' sq feet

Bilik : 4

Kondisi : tiada pengubahsuaian,

TETAPI LENGKAP DENGAN GRILL.

Lokasi : Terletak di hadapan Surau Al-Amin, Taman Cempaka 2, berhampiran Pasaraya Giant Senawang dan Pusat Perniagaan Taipan Senawang.

Jika berminat atau untuk keterangan lanjut, sila hubungi Syaffik 013-2089065, elly 013 3337978

13.11.08

18 RAMD SEBERANG TAKIR,KUALA TERENGGANU

semalam, malam......time orang pun dah lama tido dia ajak borak plak.

b : b ade surprise for you,dunno u like it or not
me : surprise? wat kind?
b : kita tak jadi ke terendak, kita ke terengganu
me : ..........

my oh my!!
I've started packing for our house moving to terendak at first.
Dalam kepala dah berangan macam-macam since there is better than here(bukan downgrade, just tat i am a bit sangap here)

With this came unexpectedly, it is a mix feeling for me.
not that i don't favor my family's hometown,
it just that anybody close will not be close anymore (7-8 hours journey, HELLO!!)
especially my mum..sure she will miss me dearly, if not me her lil hero aydan(sob sob..)

Jauh tu..i cannot imagine how life's there.I mean, really living there!!!!
setakat sekolah tadika until darjah 3,apala sangat..
setakat balik raya / cuti sekolah here and then,sekejap ajer..
setakat uni time in uitm dungun,weekend tak ada training ROTU
setakat baby-mooning there,jalan jalan cari makan,2 hari 1 mlm...
boleh kata, me & terengganu tak boleh dipisahkan kot...
banyak kenangan, especially when arwah my tok & tokki was around.

Im still memujuk hati sendiri.
"Takpela.....itu yang Allah bagi, ada hikmahnya"

And i am proud with mr hubby, he is cool.
knowing him, even ke Sabah Sarawak pun releksss aje kot!
Cool as in, Terengganu not bad what.
(oohhhh, very soothing kan ayat tu)
tak menggelebah macam mrs ini (ehem ehem,standard la tu),
dia kapten aku kan mejar hihihi.

suara hati:
usahlah bimbang diriku, ini adalah cara Allah s.w.t memberi rezeki bagi kami. Insyaallah...




Heads up dears, we are to be TERENGGANUNIANS (got such word ehhh?)

7.11.08

selamat hari raya aydan -part 1

(Rupa-rupanya ada yang menjadi pembaca senyap eeeeee..)
Mekasih, welcome to my humble blog.
A place to be a jabber, rumble with nonsense (for you) but the whole lot to me.
Nothing bombastic, just a little daily notes for me, my hubby and my aydan to get through the day (to be honest, it was me the desperate one that trapped in our little sewa house-macam tak bersyukur la pulak!), to share some stories, if and if I feel like it and aydan is behaving the finest.

Lamanya tak menjadi blogger yang aktif5 ni. Tengok blogger lain punya banyak cerita sampaikan juling mata membaca.
Let see what do I miss?

1. Entry RAYA
(the most importanto since aydan’s 1st baju melayu captured beautifully by me- masuk bakul angkat sendiri)
2. Entry NAK PINDAH
3. Entry belated birthdays for few friends
4. Entry pre-bday aydan

Issshhh, I do not want to list all, since later someone will haunt me to finish up in one day. No, no…no….. (the fact is I do love some of you keep coming back for stories hihi).

1 Syawal 1429, we celebrated RAYA AIDILFITRI in Sungkai,perak.
Our PIL came from Ipoh, but Sungkai is their kampong (belah my MIL).
A small kampung, but amusingly with handful of with paklong sana sini, maklang situ sini, pakcik situ sini, and makcik situ sini.
Reason being said like that - I really cannot remember which are which families, let alone remembering their title.
Sades betul menantu Yahaya/Leha ni.
Friendly as they were, me they refer as –
“ooo…dah dapat anak si sapik ni” - sapik ni bapak aydan
(imagine this sentence being said times with 20 families).
Senyum aje la bang oiyyy!
Raya tahun ini ada aydan. Raya tahun lepas aydan dalam perut 8 bulan.
Memang best, a kind of feeling that you want to be remembered before he knows how to meronda kampung collect duit raya.
Di pagi hari raya, penuh dengan agenda nak pakaikan anak baju raya cepat2 sebelum dia boring tak berbaju, nak suapkan lemang ketupat sikit2 bagi dia merasa, nak amik gambar sebelum semua orang mukanya berminyak,nanti tengahari sibuk nak tengok tv cerita ratatouiile pulak. Agak bagus program cartoon raya-raya nih!

Pagi raya, i missed solat sunat raya, nobody to look after aydan lagipun.
I still remember i'm not in the mood to talk. I want my mum actually.
(macam budak kecik, dah besar gajah still miss my mum)
I miss her nasi dagang, kuih raya biskut senyum, her kuah kacang, her chatty mouth,everything that im not in Puchong....

Only little one understood my feeling.
He smile, the smile of angel
He smell, the smell of heaven.

but I managed to get along well.kang dapat status sombong! Naya!!


handsome pose#1


handsome pose #2 -----u look like anak patung berbaju melayu :)


with atok and opah


inilah seciput sebahagian yang memenuhi ruang raya


SETAHUN HANYA SEKALI

Aydan is behaving like super-tiptop angelic little one!!!!!!!
Kul 10 mahu tidur,
Kul 1 mahu tidur,
Kul 5 mahu tidur, tapi tak boleh tido.
A bit of tantrum, crawling back and forth, atok cradled in and out , still orang respek alalalala baiknya anak elly, tak ada la meragam SANGAT..(nak gelak ke nak marah ni)



Kenapa rasa2 tak boleh tido :
MY BLOOD IS RUNNING IN HIS, BLOOD OF KK.
Cuba teka? Sampai besok pun kalian belum tentu jawapannya.
(Ssshhhhhhh! keluarga kepochi – dengan budak2 yang ramai beraya dan dapat duit raya, dengan bunyi mercun, dengan bunyi orang gelak gumbira didapur dan ruang tamu, dengan bunyi tv yang menayangkan cerita2 seksi di hari raya, dengan bunyi sudu garfu makan mee rebus, dengan bunyi mat rempit kampong beraya dirumah aweks)…
macammana aydan mahu tidur ibu??? Aydan nk tengok semua itu.

After too many ketupat and rendang(in hubby's tummy la, i told you i miss my mum's), we went back to Ipoh by late noon. Aydan slept the entire journey and up at 5a.m.

CAK!!!SELAMAT HARI RAYA IBU!

byeeeeeeeeee.. (part 2 menyusul)

p/s : do u agree...raya dimana-manapun tak sebest macam raya dekat umah mak bapak kite kan?? sob..sob.......
Related Posts with Thumbnails

HUSBAND & WIFE

HUSBAND & WIFE

WIFE & KIDS

WIFE & KIDS

KIDDO NO 1

KIDDO NO 1

KIDDO NO 2

KIDDO NO 2
 
Blog Design by Template-Mama.