"Motherhood...What a glorious career!"


Sesiapa yang sedang mencari-cari rumah untuk dibeli di Seremban, mungkin ini pilihan yang baik kerana lokasinya terletak berhampiran dengan surau d& Pusat Perniagaan Taipan Senawang.

Alamat Rumah:
No 11, Jalan Cempaka 22
Taman Cempaka Fasa 2
70450 Seremban
Negeri Sembilan

Jenis Rumah: Teres Dua Tingkat (Freehold),

Rumah tengah dan berkeadaan baik

Saiz Rumah: 22' X 75' sq feet

Bilik : 4

Kondisi : tiada pengubahsuaian,

TETAPI LENGKAP DENGAN GRILL.

Lokasi : Terletak di hadapan Surau Al-Amin, Taman Cempaka 2, berhampiran Pasaraya Giant Senawang dan Pusat Perniagaan Taipan Senawang.

Jika berminat atau untuk keterangan lanjut, sila hubungi Syaffik 013-2089065, elly 013 3337978

29.8.09

colic baby ke pegang baby ni..


hari ni, 36 hari, macam budak besar buat muka kesian suruh amik dia.haip2x!



4 weeks exactly,what??? aisyah dah pandai ye..nak tido atas orang aje.haip!!



3 weeks later,pandai kerut dahi (pesal gambar terbalik?? )



2 weeks dah pandai posing, pun tido aje.susah nak bangunkan isap susu


2 hari aisyah dilahirkan, jaundice high kesian.


salam all.
bulan puasa ni korang puasa tak? soalan cepu emas, mestila puasa.orang tua kena puasa!
aisyah dah 36 hari hari ini, means lagi 4 hari lagi berpantang. (pastu semua boleh tibai ke?)
mana boleh!
still ada lagi makanan dan minuman yang perlu 'dikuarantinkan' dari perut ni.

cerita best akhir2 ni, aisyah suka menangis malam. bawak pi doktor, doc cakap colic(kembung).
sayang aisyah menangis malam(kuat nyaring bingit hehe) tak berenti, susah nak pujuk.
ingatkan pasal rashes kat perut.
since she is fully breastfeed, apa kita makan itu jadi susu.
tapi susah hatinya kan dalam pantang.apa yang aku makan pun.
doktor takmo bagi colic drop, since she can be sooth by breastfeeding.
tiada rawatan untuk colic, ia berakhir sampai 3 bulan (atau lebih?)

few that i know, list dibawah (*taken from diyaluna) perlu dielakkan sebab makanan itu menyebabkan pengeluaran lebih gas semasa diproses diperut :
  • Dairy product (cow’s milk, dadih,yogurt, icecream)
  • Bawang merah
  • Coklat
  • Kekacang seperti kacang tanah, taugeh, kacang hijau
  • Citrus fruit
  • Jagung
  • Gandum
  • Tomato
  • Strawberry
  • Artificial sweeteners
  • Minuman berkafein
  • Brokoli
  • Kobis dan bunga kobis
  • Sesetengah jenis pisang
lain tu memang tak makan pun,cuma SUSU. (diyaluna said : anda TIDAK PERLU minum susu untuk produce susu)
susu untuk ibu menyusu culprit ke? "penyumbang terbesar?"
not to say, rupa-rupanya cuma sistem penghadaman aisyah belum cukup matang. protein dalam susu lembu susah untuk diproses, so gas pun wujud dalam usus.
itu pasal menangis dan menangis dan menangis.(itu pasal ke?).apa ibu nak buat dengan 2 pack susu ibu tu?

we have tried every minyak, same bedtime routine, tak tidur aircond,gosok minyak, urut badan dengan lembut,siap tidur meniarap lagi.but she will refuse to stop crying.
sayang aisyah cuma boleh berenti bila ibu cuddle, sambil bagi boo**e.

aisey sayang aisyah..colic baby ke pegang baby ni? compius ibu :)

p/s: last time aydan also colic sebab menangis tak berhenti siang malam.aydan lain hal, dia ada gangguan mistik (persoalan kembung masih tiada penyelesaian...)

MOMMIES ADA TIPS NAK BAGI SAYA?

21.8.09

1 Ramadhan 1430

assalamualaikum semua.

kami, kapten mohammad syaffik, eliza, aydan & aisyah mengucapkan salam ramadhan el-mubarak.

semoga ramadhan kali ini membawa limpahan rahmat dari Allah s.w.t, ketenangan emosi dan fizikal, menambahkan keimanan dalam diri serta keluarga, dan memberi kematangan pada kita.(usia bertambah kan?)

selamat berpuasa semua! and let's grab all benefits offered from Allah s.w.t :-)

15.8.09

assalamualaikum baby of......mine


assalamualaikum to you my deary lil girl,
AUNY AISYAH SYAZA BINTI MOHAMMAD SYAFFIK, new addition to the syaza.

Saya anak ibu no.2
Saya lahir 3minggu lepas, 25 July 2009
Saya comel 2.5kg saja masa lahir

Saya dipanggil aisyah(hidup bahagia)

Nanti ibu bagitau lagi, siap gambar.
ibu suruh stay tune ;0

p/s: Lama betul tak update blog, dah dekat setengah tahun. Nak start balik la.





Related Posts with Thumbnails

HUSBAND & WIFE

HUSBAND & WIFE

WIFE & KIDS

WIFE & KIDS

KIDDO NO 1

KIDDO NO 1

KIDDO NO 2

KIDDO NO 2
 
Blog Design by Template-Mama.