"Motherhood...What a glorious career!"


Sesiapa yang sedang mencari-cari rumah untuk dibeli di Seremban, mungkin ini pilihan yang baik kerana lokasinya terletak berhampiran dengan surau d& Pusat Perniagaan Taipan Senawang.

Alamat Rumah:
No 11, Jalan Cempaka 22
Taman Cempaka Fasa 2
70450 Seremban
Negeri Sembilan

Jenis Rumah: Teres Dua Tingkat (Freehold),

Rumah tengah dan berkeadaan baik

Saiz Rumah: 22' X 75' sq feet

Bilik : 4

Kondisi : tiada pengubahsuaian,

TETAPI LENGKAP DENGAN GRILL.

Lokasi : Terletak di hadapan Surau Al-Amin, Taman Cempaka 2, berhampiran Pasaraya Giant Senawang dan Pusat Perniagaan Taipan Senawang.

Jika berminat atau untuk keterangan lanjut, sila hubungi Syaffik 013-2089065, elly 013 3337978

30.6.08

kenapa mengikut perasaan?

seringkali mood perempuan memang dikaitkan dengan emosi?
betul atau tidak?

the idea of loving and living (mkn,bgn,tido,jaga asyik dia sahaja dihati mcm ITM dihatiku) with unknown man is very interesting. Allah S.W.T telah menetapkan jodoh masing masing. Kalau tak sempat didunia, diakhirat adalah pasti. Jodoh kita sampai bila, bahagia atau tidak, pun telah dikatakan qada dan qadar. Macamana pula dengan pertengkaran (gaduh bunyinya kasar!)?Jodoh saya dengan orang yang garang(tapi bukan dengan saya, dengan kerjayanya), yang kelakar dan yang selalu memaafkan saya walaupun saya yang salah. 6 tahun bercinta, 3 tahun berkhawin always hubby throw away his ego and pujuk me. Sound perfect kan? tapi kenapa masih rasa nak marah-marah dan tak puas hati?

to think back, unfair to you darling hubby. Im mad because of you dukung junior tinggi dari kedudukan saya yang nak menyuap, im mad because saya tak pandai tolak stroller nak escalator, im mad because i persuade him to buy cheap car charger instead of RM79 punya(sudahnya after 1 hour he threw it out tepi hiway, kesian charger tu), im mad because dia tak beli burger eventhough senindiri cakap dah kenyang walau sendiri minta 5 minit sebelum ni.WHAT THE HELL IS WRONG WITH ME??

im being thankful to Allah SWT for His gift to me.. A beloved darling husband whom love me unconditionally(walaupun bangun pagi lambat gosok gigi pun dia kiss muah muahss before off to work!). Yet, why, why and why, i love to cari pasal with him? why? period-nope! tension-tak kerja pun stress ke? pregnant-HUMMMM...-ve baru check pagi tadi. Apa darling husband cakap, semua tak kena. Apa dia buat, rasa macam nak buat balik aje apa dia buat.(sanggup basuhkan baju and jemur baju and kemas skit pun banyak komplen kan saya ni??)

yela, betul la tu. Perempuan memang beremosi. Tak payah tunggu period/pregnant/tensen/fatigue/seangkatan dengannya. Memang i do admit, sengaja cari pasal actually. benda kecik diperbesarkan, benda besar memang la nak kita besarkan ye tak? While we love perfection, men also need some space. Semua nak buat cara kita, cara dia pun ada betulnya(walaupun kadang kadang!).

therefore, hubbydarling, this is my open, humble, honest apology. I AM TRULY DEEPLY SORRY FOR EVERY SINGLE STUPID THING I SAID.

p/s : like i said...errr, sengaja cari pasal :)

9.6.08

She's the second last! (with video updated)

MIMI - married with 3 kids,
AISHAH - married with 1 and half kids (all the best for second baby)
ROSE - married with 1 and half kids (due 26/7)
MAS - married with 2 kids (sepasang plak tu)
*RAMLAH - married with 3 kids (she smsd, said already 3 daa & living in N9)
PNUT - married with 1 kid
FARA - married with 2 kids (if im not wrong also)
AZLIN - married, with unknown status. ini kes memang aku tak tahu cerita. Kes tukar no phone tak bagitahu.
ME - married with 1 kid
JAJA - married with perut sarat nak due (due 27/7 pakat dgn rose ek?)
azlina - NEWLY WED 24 May 08
THEME - your day will come my dearest :)

This is name list of our female young officers back then in Uitm Dungun(batch 99-01). We was young, high spirit, eager in everything. We achieved our dream to become one as we wanted and some still in touch, some drifted unknown. So much for the bonding ehhh? Miss u guys, wish we can have a small union after all these years. If you come across my humble blog, do leave some trail :)



24May 2008 the day Azlina binti Ishak got married with Azhar.(She's the 2nd last among all).Congrats newly wed!!Semoga berbahagia dunia akhirat. May Allah bless you with health, good future and lots of kid.
Some not able to attend, for the sake of others, let me put up few pictures. She is so beautiful, queen of the day sampai anakandaku pun tak berkelip tengok dia. With golden attire queen-of-the-day-like and blushing make up, she rocked her wedding day with smiles. The most compatible bride and groom of the day!!
kan aku dah kata anakanda pun sampai terpusing tengok pengantin!

miss theme with my anakanda, both waiting patiently for the sanding.(perut sudah kenyang)

3 of us still waiting patiently for the sanding, anakanda sibuk pandang kipas canggih sedang ligat berpusing.

ala tomei2nya dia, eh, lawanya dia. The bride is smiling all the day round. Macam tak caya she got married this morning.

banyaknya hantaran!

dengan silunya, pengantin menunggu pasangan di pelamin.

tutup!tutup!kak, lipstik saya takde lekat gigi ke?

miss theme and pn. aishah serta anakandanya serikan pelamin menunggu pengantin lelaki. dapat angpow plak tu!

pengantin lelaki kena lalu 'tol'. my first encounter with this tradition. funny, yet very interesting how the representative 'bargained' with tol monies.

Ini la dia Encik Azhar & Pn. Azlina.

pejam mata pulak!

asal aku amik je pejam mata!

pelamin yang indah bagaikan di alam kayangan

ish! pejam lagi. bulu mata berat ke pengantin?

enterframe saya & pn aishah, dah nak balik daaaa.

bubyeee
Related Posts with Thumbnails

HUSBAND & WIFE

HUSBAND & WIFE

WIFE & KIDS

WIFE & KIDS

KIDDO NO 1

KIDDO NO 1

KIDDO NO 2

KIDDO NO 2
 
Blog Design by Template-Mama.