"Motherhood...What a glorious career!"


Sesiapa yang sedang mencari-cari rumah untuk dibeli di Seremban, mungkin ini pilihan yang baik kerana lokasinya terletak berhampiran dengan surau d& Pusat Perniagaan Taipan Senawang.

Alamat Rumah:
No 11, Jalan Cempaka 22
Taman Cempaka Fasa 2
70450 Seremban
Negeri Sembilan

Jenis Rumah: Teres Dua Tingkat (Freehold),

Rumah tengah dan berkeadaan baik

Saiz Rumah: 22' X 75' sq feet

Bilik : 4

Kondisi : tiada pengubahsuaian,

TETAPI LENGKAP DENGAN GRILL.

Lokasi : Terletak di hadapan Surau Al-Amin, Taman Cempaka 2, berhampiran Pasaraya Giant Senawang dan Pusat Perniagaan Taipan Senawang.

Jika berminat atau untuk keterangan lanjut, sila hubungi Syaffik 013-2089065, elly 013 3337978

25.12.09

double yeah, yea yeaaaa

saya dah nak pindah, saya dah nak pindah,saya dah nak pindah, saya dah nak pindah,saya dah nak pindah, saya dah nak pindah,saya dah nak pindah, saya dah nak pindah,saya dah nak pindah, saya dah nak pindah,saya dah nak pindah, saya dah nak pindah,saya dah nak pindah, saya dah nak pindah,saya dah nak pindah, saya dah nak pindah,saya dah nak pindah, saya dah nak pindah,saya dah nak pindah, saya dah nak pindah,saya dah nak pindah, saya dah nak pindah,saya dah nak pindah, saya dah nak pindah,saya dah nak pindah, saya dah nak pindah,saya dah nak pindah, saya dah nak pindah,saya dah nak pindah, saya dah nak pindah,saya dah nak pindah, saya dah nak pindah,saya dah nak pindah, saya dah nak pindah,saya dah nak pindah, saya dah nak pindah,saya dah nak pindah, saya dah nak pindah,saya dah nak pindah, saya dah nak pindah,

YEAH!!!!

akhirnya. FULLY REMOVE.

*saya dah nak pindah, saya dah nak pindah, yeah!*

21.12.09

cloth diapering benefits my 2A, my pocketbook and the environment.

coppp, sebelum tu apa cloth diaper ni?



sambung citer.......................................................................
aydan = average 5 disposable diapers p/day x rm1 x 745 days
aisyah = average 7 disposable diapers p/day x rm0.70 x 148 days

round figure four thousand five hundred RM already used? seriously memang tak pernah kira arini baru kira.



hanger depan aydan punya, belakang aisyah punya.
aydan punya modern cos budak ni lasak, senang pakai sebab sebijik cam disposable, aisyah punya traditonal pat segi besar cos baby lagi, takdela payah nk pakaikan lampin plus plastik liner plus nappy liner bebagai.



tedious work that i not so enjoy last time, now ok la..
1st step : every soil cd/lampin change time, i rinse bersih2 dulu, bebas bau dan kesan, perah2 gantung dulu kat hanger besar dalam toilet. syabas hanger ni dah la besar, tahan berat lagi.tahniah cash converter.

evry night : satu baldi 2 beradik soil cd/lampin kasik rendam lorr semua skali.macam mesin basuh lorr 8 hours soak mode.

evry mornin : sental2 perah2 5 kali baru jemur bawah matahari kalu hujan taruk bwh kipas.sure kering esok pakai le lagi.

blogger mums ramai yang bagi positif impact on these topic.baca punya baca macam betul plak apa dorang kata.
  • reduce diaper rash sebab disposable become much hotter if soil, allow bacterial growth - not so true, but atleast it helps on constant trying on expesive diapers yang sesuai. (mind setting lagi mahal lagi bagus??). 2A is a bit sensitive, about 4 hours sure kena tukar, both heavy wetter.
  • bila both crap (berak) not a rocket science cos we got nappy liner (crap stay, pee flow). sental hilang.nappy liner flush(tapi kena beli yang flushable kalu tak jadik kolam kang toilet tu). in my case i clean it, pastu buang aje la.
  • CD soft, comfy, sebab diperbuat dari natural,chemical free very the absorbent fibers. walau cuaca panas,CD stay cool.ini betul cos aydan jarang keruk sana, keruk sini bila pakai lama sikit.
  • potty training yang cepat sebab anak paham yang CD nya basah sure tak selesa berbanding disposable yang kering sentiasa. ini tatau lagi, tak de courage nak try kencing merata kang aydan gak yang i marahkan hehe.
  • CD does not contain any harmful chemicals that disposabe are loaded with. ini agreed sangat2. since boleh elak chemical,i would like to be in one.at least we know...plus soiled disposables are many KILOS of fecal matter(crap/berak).Viruses found in the feces can harm our water supplies and wildlife by seeping through cracks that sometimes develop in landfills. yuck!! minum air diapers?? double yuckkss!!
  • compare all above to the resources used to make and clean 3-5 dozen CD with no raw fecal matter. memang dispo tak leh celen washable.
  • pakai buang (disposable diapers) tak biodegradable cam plastik tesco 3-4 bulan dah pandai reput sendiri. 500 tahun diperlukan untuk hancur. sampah lagi hidup lama dari manusia??
  • penduduk Malaysia menyumbang sehingga 19,000 tan sampah setiap hari, 95% darinya menyelimuti tanah (tak hancur, tak boleh hancur)
  • setahun sampah kalau dikumpulkan boleh cecah tinggi 36 kali tinggi Petronas Tower .
itu pasal i try sendiri. try punya try, macam kena rajin lorr.sumpah mula2 malas tak tipu macam leceh je susahkan diri pakaikan cd kat bebudak ni. tapi bile dah biasa, macam OK la pulak.career mom can find time, why not me the so call professional homemaker(self declared hehe)??
itu kapten pun sokong, jimattttt kata dia bleh beranak satu lagi?APA KES CD DGN ANAK BARU .....hanya dia yang paham.i memang tak paham.(buat tak paham pun ok gak heh).

kenapa i sanggup susah, modern cd mahal sekali beli RM50+ sekeping, tapi pikir masa depan, pikir saving gak sapa tak nak kan?lagi takut bila dengar pasal ni plak :

Your child will spend the first 2 1/2 to 3 1/2 years of his or her life in diapers. Disposable diapers are an easy way of diapering, but are the possible health hazards these diapers pose worth the simplicity? Look below at some studies that have been conducted and their scary results.

MALE INFERTILITY
Disposable diapers could be the cause of the sharp rise in male infertility over the past 25 years. It is thought that disposable diapers heat up boys testicles to such a degree that it stop them from developing normal. (aku tak nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!)

SODIUM POLYACRYLATE
, which is linked to Toxic Shock Syndrome and can therefore no longer be used in tampons, is the super absorbent gel in disposable diapers. You can find the little "gel balls" on the skin of your baby's bottom. It is interesting to note that employees in factories manufacturing sodium polyacrylate suffer from female organ problems, slow healing wounds, fatigue and weight loss.

TBT (TRIBULYTIN)
In May 2000 Greenpeace found TBT in Pampers� Baby Dry in Germany. TBT is one of the most toxic substances ever made. It harms the immune system and impairs the hormonal system. There is speculation that it could cause boys to become sterile.

DIOXIN
Traces of the carcinogen Dioxin have been found in disposable diapers. Dioxin causes liver disease, immune system suppression and genetic damage. It is a byproduct of bleaching with chlorine gas and is banned in most countries. Unfortunately, the USA still allows it.

ASTHMA In 1998 a study showed that childhood respiratory problems, including asthma, might be linked to inhaling the mixture of chemicals emitted from disposable diapers.

URINE TRACK INFECTIONS IN BABY GIRLS
also seem on the rise with an increased use of disposable diapers.

BABIES POORLY DEVELOPED OUTER SKIN LAYER ABSORBS ABOUT 48 CHEMICALS
if you use disposable diapers & wipes and standard baby products. This can be greatly reduced by using cloth diapers and natural baby products.


i do not know the truth, but i believe it since mat saleh memang takde keje semua benda nak buat experiment/studies kan?


i am happy to crap


why u take picture i crap??

p/s : still have no guts to use it for outing. setakat pi tesco tu bleh la.tapi kalu ayah dorang balik sure berjalan tak hengat donia malam baru balik nak usung semua soil cd?belum mahu rasanya. itu yang tak best!

17.12.09

Tahun baru dua beradik - 1 Muharram 1431





selamat tahun baru anak-anakku.
detik 1 muharram untuk permulaan tahun sebagai dua beradik,
jadilah anak2 yang sabar, ketabahan hati, yang mendengar kata,
yang tahu membezakan mana satu permainan, mana satu kebenaran,

jadikanlah dirimu pendinding hari tua ayah ibu,
doakan ayah yang selalu jauh dari kamu,
ibu yang hanya dua tangan untuk mendidik kamu,

membesarlah dengan penuh kasih sayang, kehormatan & harga diri yang tinggi,
semoga tahun ini membawa kekuatan dan semangat yang lebih dari sebelumnya,
sayang selalu,
:: ibu + ayah ::

Doa Akhir Tahun. Dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar, sebelum masuk waktu Maghrib bulan Zulhijjah
.
Sesiapa yang membaca doa ini, syaitan berkata: "Kesusahan bagiku dan sia-sialah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun."




Doa Awal Tahun Hijrah
Dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam 1 Muharram. Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata,
"Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan".



(click doa untuk preview besar)

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Berlakunya Hijrah adalah selepas termeterinya MoU di antara Rasulullah saw mewakili Muhajirin dan 75 orang Ansar mewakili umat Islam di Madinah. Peristiwa Bai’ah Aqabah II penuh rahsia ini berlaku di kawasan dikenali hari ini dengan Masjid Bai’ah. 73 lelaki dan 2 wanita, Nusaibah binti Kaab dan Asmak binti Amru berjanji untuk berdepan dengan Kuasa-kuasa Besar Dunia, Rom dan Parsi, demi mempertahankan Rasulullah saw dan kedaulatan Islam di Madinah. Ganjaran untuk mereka adalah Syurga sahaja tanpa mendapat apa-apa dari habuan dunia. Para Ansar pula khuatir setelah mereka berhempas pulas membantu Nabi saw menang, selepas mengalahkan Quraisy, Nabi saw akan meninggalkan mereka dan pulang ke Mekah, kampung halamannya. Dengan kata lain, mereka sekadar dijadikan batu loncatan cita-cita politik Nabi saw semata-mata untuk sementara waktu. Nabi saw menjawab, “Balid Dam Al-Dam, wal Hadamul Hadam …” (Bahkan kita sama-sama luka dan binasa. Aku memerangi mereka yang memerangi kamu. Aku berdamai dengan sesiapa yang berdamai dengan kamu wahai Ansar!!)”.

Sepuluh tahun selepas itu, selepas menawan Mekah, memenangi Perang Hunain dan beroleh harta rampasan yang banyak, Rasulullah saw menghadiahkannya kepada para Muallaf Mekah hingga habis segala ribuan unta, lembu dan kambing sehingga tiada satu pun yang tinggal untuk para Ansar. Di kalangan Ansar berbunyi mengatakan Nabi saw hanya beri orang kampungnya sahaja, dan takda untuk orang Madinah. Nabi saw memanggil orang Ansar dan berkhutbah bermaksud, “Tidakkah kamu dahulu sesat, hari ini Allah beri PetunjukNya?. “Benar ya Rasulullah!”, jawab mereka. “Tidakkah dulu kamu bermusuhan, hari ini kamu semua bersaudara?”. “Benar ya Rasulullah !”, jawab mereka lagi. “Tidakkah kamu suka kabilah lain membawa unta, lembu, kambing dll balik ke kampung mereka, sedang kamu wahai Ansar balik ke Madinah membawa aku, rasul Allah!”.

Ansar tersedar akan hakikat yang mereka tidak sedari. Nikmat membawa pulang seorang Rasul Allah, pembimbing mereka ke Akhirat dan keredhaanNya lebih besar nilainya dari membawa pulang ribuan unta, lembu dan kambing. Sekalian Ansar menangis di situ juga kerana dunia melupakan mereka hakikat dan nikmat yang lebih besar. Menangis kerana Rasulullah saw melebihkan mereka demi Akhirat mereka. “Kami redha dengan cara pembahagian yang dilakukan oleh Rasulullah saw !!”, kata orang-orang Ansar.

Lebih sepuluh tahun lalu mereka dan Rasulullah saw memeterikan Bai’ah Aqabah II, hari itu kedua-dua pihak masih teguh dengan perjanjian tersebut iaitu (1) Ganjaran Syurga dan tiada habuan dunia, dan (2) Nabi saw akan terus tinggal di Madinah dan tidak menjadikan Madinah sebagai batu loncatan sementara semata-mata. Hakikat-hakikat ini mesti difahami dan tertanam kukuh di dalam sanubari sekelian para Duat, sekiranya dia ingin menjadi pejuang Islam hakiki, iaitu para Ikhwah dan Akhawatnya itulah teman sejatinya dalam perjuangan hingga ke akhir hayatnya, dan bukan tempat batu loncatan sementara dia mengejar cita-cita politiknya dimana bila agak nampak ruang dan peluang untuk naik, dia meninggalkan Ikhwah Akhawatnya dengan berbagai hujjah dan alasan. Lupa janji, kesetiaan, keaslian manhaj, ukhuwwah, fikrah yang sahih, amal jamaiyy, tarbiyah dan sebagainya. Sungguh Hijrah meninggalkan banyak petunjuk di sepanjang Jalan.

Setelah melalui Jalan Dakwah ini hampir 30 tahun lamanya, di samping untung dan pentingnya memiliki teman hidup atau isteri yang sejati, mempunyai teman perjuangan yang hakiki juga memberi daya dorongan dan kejayaan yang amat besar. Sebaliknya jika bergerak nampak beramai tetapi hakikat ukhuwwah dan kesungguhan anda keseorangan, maka ia membantut amal dan menghalang keberkatan dan kejayaan. Setelah beriman dikalangan orang yang terawal, menarik ramai orang masuk Islam dan membenarkan peristiwa Israk Mikraj yang tak terjangkau oleh akal manusia, Abu Bakar As-Siddiq ra meminta izin Rasulullah saw untuk berhijrah. Nabi saw meminta dia tunggu dengan sabdanya bermaksud, “Mudah-mudahan Allah mengadakan bagimu seorang teman (dalam Hijrah)”. Gembira tak terkata, Abu Bakar ra menyiapkan 2 ekor kenderaan Hijrah untuk Rasulullah saw dan dirinya sendiri.

Detik bersejarah iaitu Hijrah Rasulullah saw dicipta bersama-sama dengan sahabatnya yang paling setia. Mereka juga bersama berdua di dalam Gua Thaur. Hakikat ini bukan sahaja disahkan oleh sejarah, tetapi direkodkan Allah swt hingga ke Hari Kiamat dengan firmanNya, “Ketika kedua-dua mereka di dalam gua. Ketika dia berkata kepada temannya, ‘Jangan takut, Allah bersama kita’ ". Demikian hakikat perjuangan dan teman iaitu berdua, teman dan kita, bukan berseorang, musuh dalam selimut dan aku !!

Jemaah Islam yang memperjuangkan Islam dengan sebenar-benarnya harus mengamati hakikat ini. Ia mesti bebas sebebas-bebasnya dari percaturan yang terdapat dalam parti-parti politik kepartaian dan badan-badan tidak Islamik yang sering kedapatan tikaman-tikaman dari belakang dikalangan barisan kepimpinannya, kemudian merebak ke bawah di kalangan ahli pula. Akhirnya perjuangan tak mana, tidak berjaya. Kalaupun menang, kemenangannya tidak berbentuk Islam yang sejati.

Hakikat perjuangan dan Jalan Dakwah ini banyak ditunjukkan oleh detik-detik di dalam Hijrah. Memadailah kita lihat beberapa detik sahaja dalam posting kali ini. Yang penting, walau sedikit, Allah swt beri kita taufiqNya sehingga dapat kita amalkan dalam perjuangan.
“Sesiapa yang tidak diberi Allah cahaya, maka tiadalah baginya cahaya (petunjuk) untuk mengamalkannya”
(Al-Quran).

-------------------------------------------------------------------------------------------------

14.12.09

assalamualaikum baby of Ika

***ya ampun, sorry dh bersarang dok dalam edit post tak sedar.

Best friend of mine has been waiting for almost 3 years for their precious joy.
so just imagine when she does, both husband and wife overjoyed and over excited, hence prefer to keep quiet,maybe when she's showing a little bump..maybe..but when she announced that she is pregnant at that time, we almost burst into tears (well roxychicks did!)
they did, well i also did la cos i know the feeling of waiting waiting waiting and people asking asking asking. believe me, it's a cruel world out there!!

sebetulnya kalu roxychicks and me tak paksa, sumpah dah beranak baru tahu kot hehe.
she like :
"macammana ni uzir? macamana ni?" muka gila takut hubby dia marah ke (maybe malam tadi dah janji atas katil x mo bagi tau sesapa dulu hehe,oppss.), tapi idung kembang je excited.

and the husband like :
"arr, apa yang macammana?" muka control tapi aku kenal ko dari zaman 90an la weii.jangan nak sorok kat kitaorang!

and roxychicks and me like:
"betul ek, you conceived ek..betul ek...cakap la:

after a while, she nod, and the husband also nod la, we all oso nod la.give up lorr,kalu itu roxychicks sudah tekan tekan tekan sure tensi punye.
iishhhh!! roxychicks went OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
alhamdulillah, hugs hugs kiss kiss (the husband see only ye) we gave to mom-to-be.


Fast forward,on 30th August 2009, the husband mms me picture of baby girl fresh keluar dari mamanya. tengok gambarpun mesti korang perasan ke"fresh"annya kan?






assalamualaikum sayang.. sweety, ibu loves you with ek ek, aydan & aisyah muahsss.

Ayra (respectable) Zafreen (victorious, knowledgable) is the name
macam mak dia so cute, so tiny fragile je. So sorry i can't remember her weight when she was born. tak heran cos the mother also small size. only the father tinggi melangit.Ayra ni kuat menyusu. I think she's a champion every 2 hours dah lapor sampai tensi2 maknya hehhe.
You rock sis! heh!


beautiful baby



Hush, little baby, don't say a word,papa's gonna buy you a mockingbird. If that mockingbird don't sing,papa's gonna buy you a diamond ring (baru betulkan baby lagi dah dapat diamond takyah tunggu kawen)




above picture taken on the day she announced she's carrying, good news!dekat SJMC. besoknya roxychicks kena operate, not so good news ketaq lutut i dengar dia nak operate! but alhamdulillah she recovered. ancient history pulse stop.
Aydan baru 1 year plus time ni. asyik gelak je kejenya.

im still waiting for the latest picture of her. cepat2 la cik puan mama oit.
during her last 2nd week of confinement (time raya) ada pi seremban tengok mama and baby, both doing superb but tak amik gambo pulak..bolehhh??
yang roxychicks pun satu, jauh2 pi beraya pung tak amek gambo. tu professional laki bini tu? bleh ?? hehehe.jangan mara arr subhikarim & isteri.
i lain la, i angkut my parent, laki takde masuk hutan. (mode : defensive)



mata kecik like the mother



sweet sweet potato munchkin


CONGRATULATION TO BOTH MY DEARY BEST FRIEND, for the joy and love Allah S.W.T bestowed on both of you.


duit raya anak ke bang dalam poket tu? ngeh ngeh.


happy kan? hapy happy happy happy happy kan?...............

babies give meaning into our life. with them come sleepless night, a NO battle on everything, emptyless laundry, house wreck, floor scrubbing and cleaning,bed vacuuming, eat at nanospeed, crying and shrieking you dunno what the hell they want, andddd the list goon and on

but with pride, serenity, happiness and love, maturity and remind us how one year after another add up unaware. ohh, jgn lupa baju dan toys yang membuatkan kite rambang mata idung telinga.
beware!


***some pictures cilok from facebook. tuan punya jangan marah k sapa suruh tak reply email hehe ***

13.12.09

Kenapa letak code?kenapa tak letak je PIG FAT?

*** only apply for muslims and vegetarians.***

tak mo cakap pasal H1N1,semua orang dah tahu. everywhere juga ada hand sanitizer kan? simpan satu dalam beg. kalu bukan jenis orang yang rimas, pakai face mask.
kalu nak best lagi, jangan keluar rumah, homecook, hometheater,ok?

banyak kisah2 benar kita dengar lemak babi dijadikan penyedap, pengeras, pelembut, pewangi.
setiap satu badan babi pun dijadikan hidangan santapan, kosmetik kecantikan tak pun hiasan rumah.
(pig fat sebagai thickener, stabilizer, gelling agent)

I dapat email ni dari seorang kawan, junk food rota pun ada pig fat tau. dulu-dulu suka makan junk food ni, minta dijauhkan masa tu ada resepi2 jahat angkara yahudi kapir ni banyak sangat babi sampai semua makan nak masuk babi!!
BABI TUL!
kafir perdayakan islam hanya dengan makanan.




[eh-muhl-suh-fi-er]
Generally, any ingredient used to bind together normally noncombinative substances, such as oil and water.
Example :
Egg yolks contain a natural emulsifier and are used to thicken and bind sauces as well as to bind ingredients in baking and to prevent from stale.

Xanthan gum (from fermentation of glucose and used as a stabilizer in commercial food preparation)
is a commercial emulsifier used in dairy products.

why pig? whyyy?? obviously banyak emulsifier lain boleh digunakan.
saya tepekkan gambar EMULSIFIER CODE - PIG FAT (harap you all, yang baca silently dalam hati tu snap picture then simpan dalam handphone bleh?kalu rajin lagi tulis satu2, bleh?)

MULSIFIERS E-CODES FOR PIG FAT















1 E 100
16 E 280
31 E 434
46 E 482
2 E 110
17 E 300
32 E 435
47 E 483
3 E 120
18 E 301
33 E 436
48 E 491
4 E 140
19 E 325
34 E 440
49 E 492
5 E 141
20 E 326
35 E 441
50 E 493
6 E 153
21 E 327
36 E 470
51 E 494
7 E 160
22 E 334
37 E 471
52 E 495
8 E 161
23 E 335
38 E 472
53 E 542
9 E 210
24 E 336
39 E 473
54 E 570
10 E 213
25 E 337
40 E 474
55 E 572
11 E 214
26 E 422
41 E 475
56 E 631
12 E 216
27 E 430
42 E 476
57 E 635
13 E 234
28 E 431
43 E 477
58 E 904
14 E 252
29 E 432
44 E 478
59 E 920
15 E 270
30 E 433
45 E 481




-------------------------------------------------------------------------------------------------

Kenapa letak code?kenapa tak letak je PIG FAT?
  • pilihan utama western countries adalah daging babi.
  • babi ada kuantiti lemak tertinggi berbanding haiwan lain.tapi Europeans and Americans sendiri tak mahu makan lemak babi.
  • lemak babi menyebabkan ‘sakit kepala’ nak buang mana sebab terlalu banyak?
  • 60 tahun dulu Europeans bakar, pastu pandai experiment buat sabun, menjadik pulak tu.masa tu, ada peraturan setiap makanan,ubat dan barangan penjagaan diri perlu ada ingredients listed pada cover, jadi Europeans letak PIG FAT.
  • 40 tahun lepas sapa Malaysian dok Europe mesti tahu pasal ni. Product yg ada pig fat kena ban dengan Islamic countries, so menyebabkan trade deficit.(powerful aren’t we?)
  • 1857 Civil war, rifle bullet (bullet untuk perang tembak tu) dibuat di Europe, dibawa travel nak pi perangla katakan melalui laut. Berbulan baru sampai, gun powder rosak sebab exposure to the sea.
  • dorang dapat idea buat coating (lapisan) pada bullet2 tu guna PIG FAT (dah kata banyak, pening kepala nak buang mana kan?). Jadi lapisan lemak tu kena gigit dengan gigi sebelum guna. Tentera Muslim dan vegetarian’s masa tu dapat tahu, tak mo la perang.
  • Europeans tahu je kes ni terus tukar tulis ANIMAL FAT, instead of PIG FAT. Sensitivity issues sudah dikesan masa itu.
  • masa 1970’s, muslim countries yang import barang2 luar mula bertanya animal fat apa yang dorang boh? Europeans jawap lemak lembu dan kambing.
  • isu baru timbul, lembu kambing tak sembelih cara Islam sepertimana hukum agama Islam kita, banned lagi skali!
  • Multinational companies pastu facing problem,75% of their income comes from muslim countries, untung ber-billion dollars hasil export ke Negara Islam.
  • Itu yang dorang decided to start a coding language.Sepatutnya hanya Deparments of Food Administration yang tahu apa yang digunakan, so the common man is left lurking in the dark kata omputih. (kalu tukar macamana???)
  • Sejak ari tu, E-CODES wujud. Majoriti product dari multinational companies ada E-Ingredients, including and not limited to ubat gigi, shaving cream, chewing gum, chocolate, sweets, biscuits, corn flakes, toffees, canned foods, fruit tins, medications – multivitamins.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

apa nak beli, tengok belek2 apa yang patut kat ingredients OF THE ITEMS OF DAILY USE.
awasi apa anak-anak makan selagi kita boleh, jangan biarkan mereka senang senang hati makan makanan yang tiada jaminan halalnya (yang cop halal pun tak bleh percaya macam kes rota junk food ni)

demi masa depan mereka, dan keturunan kita seterusnya.
jangan sebab kita mereka lemah fikiran, yang akan menghala mereka ke arah kesesatan - shamelessness, rudeness and XXX promiscuity!
(banyak..tak mo tulis sedih sendiri pikir masa depan dorang)



semoga Allah S.W.T hancurkan yang zalim dan musyrikin yang cuba menghancurkan kita dan keturunan kita.






10.12.09

psssttt pssttttt ! yes you army.

pssstttttt,
some one far is reading.
tunjuk macho ek selama ni?

army wife Pictures, Images and Photos

 heh!

7.12.09

susah cari topimu


asyik cite pasal aydan aje kan? meh cite pasal adik dia pulak.
last week pusing satu kawasan yang ada mall2 yang berdekatan?? cari topi budak aisyah kecik ni nye pasal. huh!sabo jela.sampai naik 'rebeh' (sakit) bahu ibu gendong awak tau.


ada yang lawa, tapi tak muat, ada yang tak lawa off course pandang pun tak nak kan? hehe.
yang mahal ada la, nu ha kat mothercare RM69.90 kalu tak shilap, color maroon stylo mylo ada size lagi apa nak?rasa cam sayang jek nak beli cos confirm pakai sekejap.
baik beli baju ibu muhahahah.


atlast jumpa, murah tapi lawo, mata ibu la lawo, mata orang lain ibu tatau arr.
softpink, size 0-3 (newborn), keciknya kepala aisyah kan?
nasib la dik ekk, pandai2 la gayakan topi tu.kalu jumpa bunga lawo nanti ibu jahitkan tepi top itu.
janji orang tak kata "eh, botak ye anak u,laki ke pompuan!"(duuhh! siap berskirt berheadband bagai leh tanya gitu, nak kena sekeh.)








err, rasa nak je gi tindik budak kecik ni.agak2 boleh ke dia handle kena tindik at 4 months?  ;)







Comel, cute, kecik u memang the bomb la sayangku.(ibu puji standardla kan?)





macammana aku nak hangin carik topi aisyah tak jumpa almost give up,aydan dah boring guling2 atas lantai ikut suka dia?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


kalu dia dah buat aksi begini,huh!!




6.12.09

to my Aydan, today you are T.W.O

** benci tau! i've made tis entry to auto apdet on 6th Dec, hampeh tak jadik. sorry aydan :(



Today aydan turn T.W.O already. You’re growing up so fast. It does not seem like any time since aydan were just a thought...a wish (Thank you Allah for you).

From the moment of 3rd June 2005 (the day ayah and Ibu married), we always knew we wanted you. Your name was chosen once Ibu were confirmed carrying you. AYDAN...strong, intelligent and manly. Just the thought of you carried heaven to our life. Even it took years, but finally we were blessed by Allah and found ourselves waiting your entrance to the world.

You must have been excited to welcome Ibu and ayah so soon, because aydan decided to turn up 3 weeks in advance than science and nature intended. It was a fearsome moment for Ibu. You were so tiny, so fragile! We brought all 2.5 kilos of you home with us 3 days after you were born. And ever since, we're in awe at your strength.


You have grown into a strong boy at two, worthy of the name chosen for you!Smart, cheeky, dedicated, kind, sensitive...All the things Ibu ever wished and hoped you would become. Ibu could not ask for, or be more proud of, the first son you are today and the boy you will become.
Explore and learn sayang, Ibu sayang you very much Aydan!



Happy birthday my handsome giggly baby boy (uhh, not so baby some more)
This is your year, Double 0 Ten, to read and tell
Loves, Hugs and kisses,
Ibu & Ayah 6 Dec 09




:: membesarlah dengan penuh kasih sayang, harapan dan doa ibu ::











Related Posts with Thumbnails

HUSBAND & WIFE

HUSBAND & WIFE

WIFE & KIDS

WIFE & KIDS

KIDDO NO 1

KIDDO NO 1

KIDDO NO 2

KIDDO NO 2
 
Blog Design by Template-Mama.