"Motherhood...What a glorious career!"


Sesiapa yang sedang mencari-cari rumah untuk dibeli di Seremban, mungkin ini pilihan yang baik kerana lokasinya terletak berhampiran dengan surau d& Pusat Perniagaan Taipan Senawang.

Alamat Rumah:
No 11, Jalan Cempaka 22
Taman Cempaka Fasa 2
70450 Seremban
Negeri Sembilan

Jenis Rumah: Teres Dua Tingkat (Freehold),

Rumah tengah dan berkeadaan baik

Saiz Rumah: 22' X 75' sq feet

Bilik : 4

Kondisi : tiada pengubahsuaian,

TETAPI LENGKAP DENGAN GRILL.

Lokasi : Terletak di hadapan Surau Al-Amin, Taman Cempaka 2, berhampiran Pasaraya Giant Senawang dan Pusat Perniagaan Taipan Senawang.

Jika berminat atau untuk keterangan lanjut, sila hubungi Syaffik 013-2089065, elly 013 3337978

18.5.10

surat untuk tok - part 12

hi tok,
actually 3 minggu lepas kitaorang balik ipoh,
ayah balik nak amik basikal dan,
dan asyik tengok abang and kakak2 je yang kayuh beskel.
beskal dan kan ada.(cuma dan tolak , tak reti kayuh lagi, ke malas.)

ibu dh awal2 sound masa sampai sabtu mlm tu nk kena bgn pagi.
demi tok......demi tok....
untuk tok cuci mata.
kite nk gi memorylane @ loken @ pasar karat tok!!!!!!!!!!(byk nau nama dia)



gigih ibu kejut kul 7 pagi siap2 cos tak nak panas kat memorylane nanti.
bedak bertompok trademark tok kan???kan?????



dan yang tak leh bukak mata, tp boleh je mandi sejuk2 pagi.



taraaaaa dh sampai,
time ni kul8 dh,
orang baru nk susun2 barang.
tapi dah banyak gak dok melangut tengok kitaorang.

Memory Lane ni kat Jalan Honley, Ipoh tok.
orang perak panggil tempat ni "Keling Botol", tatau arr nape tok.
mcm biasa memory lane lubuk kalu orang2 mcm tok ni.segala barang2 lama, antik bersusun untuk dirembat kata ibu.

dulu loken (nama lama memorylane) kat area kat tepi sungai kinta,
skang dah jadi Nashmir Nasi Kandar.
dorang pindah sini.




memorylane ni jalannya lurus saje, tak mcm ropewalk, kena pusing2 satu lorong






hi tok..



teng teng teng,
cuci mata tok



double teng teng teng



gmbr separuh ensem mat dandan



lagi...



dan lagik..meleleh tak tok hihi
harganya pun boleh tahannnnnnnnnnnnn,
kalu mahu simpan okehhh, tp juai hummmm...



ini tin buruk, dh bekarat tahap maha cipan.dah le mahal.satu tin kat rm10/15



opp, adik dh tido



orang pun makin ramai, makin panas





amp, speaker semua ada tok.
blender, iron, telepon, pun kalu nak ada.
yg 20-30 tahun pun ada.
yg lebih dari umur tok pun lagi la ada.



dan nampak sesuatu



dah panas ler tok



ramainya orang



arr, itu remote car. tapi ibu tak nak tanya uncle tu berapa.
dan nak usha ibu soh beli ni



ibu, tanyalah uncle ni duit berapa,
dan nak....





sorry babeh,malas ibu mahu layan.
pantang nampak car ngendeng2 nak soh beli.
jimat.....paham??

byeee tok. (errr ada apa2 tanya kat sms/email atau call terus lebih baik hehehehe)

3 comments:

yaty said...

nape tak beli teko bunga raya n tureen tu...cun betul...meroyan2.....cu omei tok jatuh dlm guni tepung gandum ke?aydan kenalah makan ya...biar ensem lagi...sayang cucu2 tok .....

yaty said...

nmpak x tin biskut farley yg brkarat tu?biskut tulah yg elly makan masa kecik dulu...nape x beli tin tu?kalu mak jumpa mesti beli....kenangan tu...bolih tunjuk kat anak2 nanti...regenya tawarlah......

fatimah said...

SALAM SIS...
XSANGKA KAMU DH SMPAI DULU LOKEN YE?(LOGHAT PERAK NA)..TEMAN ORG PERAK PUN XSMPAI LAGI TP TINGIN SGT LA..U KNOW ME WEN IT COMES TO 2ND HAND GOODS/BUNDLE...ORG CKP KENE G AWL2 PG,LMBT BRG DH XBESH
NEWAY,TAKE CARE K..SERONOK JLN2 YE;P

Related Posts with Thumbnails

HUSBAND & WIFE

HUSBAND & WIFE

WIFE & KIDS

WIFE & KIDS

KIDDO NO 1

KIDDO NO 1

KIDDO NO 2

KIDDO NO 2
 
Blog Design by Template-Mama.