"Motherhood...What a glorious career!"


Sesiapa yang sedang mencari-cari rumah untuk dibeli di Seremban, mungkin ini pilihan yang baik kerana lokasinya terletak berhampiran dengan surau d& Pusat Perniagaan Taipan Senawang.

Alamat Rumah:
No 11, Jalan Cempaka 22
Taman Cempaka Fasa 2
70450 Seremban
Negeri Sembilan

Jenis Rumah: Teres Dua Tingkat (Freehold),

Rumah tengah dan berkeadaan baik

Saiz Rumah: 22' X 75' sq feet

Bilik : 4

Kondisi : tiada pengubahsuaian,

TETAPI LENGKAP DENGAN GRILL.

Lokasi : Terletak di hadapan Surau Al-Amin, Taman Cempaka 2, berhampiran Pasaraya Giant Senawang dan Pusat Perniagaan Taipan Senawang.

Jika berminat atau untuk keterangan lanjut, sila hubungi Syaffik 013-2089065, elly 013 3337978

13.11.08

18 RAMD SEBERANG TAKIR,KUALA TERENGGANU

semalam, malam......time orang pun dah lama tido dia ajak borak plak.

b : b ade surprise for you,dunno u like it or not
me : surprise? wat kind?
b : kita tak jadi ke terendak, kita ke terengganu
me : ..........

my oh my!!
I've started packing for our house moving to terendak at first.
Dalam kepala dah berangan macam-macam since there is better than here(bukan downgrade, just tat i am a bit sangap here)

With this came unexpectedly, it is a mix feeling for me.
not that i don't favor my family's hometown,
it just that anybody close will not be close anymore (7-8 hours journey, HELLO!!)
especially my mum..sure she will miss me dearly, if not me her lil hero aydan(sob sob..)

Jauh tu..i cannot imagine how life's there.I mean, really living there!!!!
setakat sekolah tadika until darjah 3,apala sangat..
setakat balik raya / cuti sekolah here and then,sekejap ajer..
setakat uni time in uitm dungun,weekend tak ada training ROTU
setakat baby-mooning there,jalan jalan cari makan,2 hari 1 mlm...
boleh kata, me & terengganu tak boleh dipisahkan kot...
banyak kenangan, especially when arwah my tok & tokki was around.

Im still memujuk hati sendiri.
"Takpela.....itu yang Allah bagi, ada hikmahnya"

And i am proud with mr hubby, he is cool.
knowing him, even ke Sabah Sarawak pun releksss aje kot!
Cool as in, Terengganu not bad what.
(oohhhh, very soothing kan ayat tu)
tak menggelebah macam mrs ini (ehem ehem,standard la tu),
dia kapten aku kan mejar hihihi.

suara hati:
usahlah bimbang diriku, ini adalah cara Allah s.w.t memberi rezeki bagi kami. Insyaallah...




Heads up dears, we are to be TERENGGANUNIANS (got such word ehhh?)

7 comments:

roxychick said...

ala.. jauh gile!
ari tu masa i pegi perhentian, tanak lak hang ada kat sana..? haha.

haii.. hang dgn terengganu mmg laa.. tak leh dok jauh lgsg.. mesti blk kat situuuu gak.. haiyoh.

(ada ke word verification kat bawah ni 'blabi'? mcm ba alip ba ya la pulak if sekali pandang...)

luna said...

owh, berupdate pun blog kakak ku ini ;) aydan pun dah besar

Anonymous said...

trg ok 4 u. sehati sejiwa.

hahahahahaha

eliza abd. rahim said...

roxychick,
aisehhh lu potong stim la.baru nak act mcm orang luar, tak nak kecek(cakap) ganu hiihhiih...siap remind ku dan ganu tak leh pisah(which is true jugak kan? aiseh!!)

mcm la tak leh jln lg ke sana....kena wey, kena...nti kalu i mati kutu sana tak kesian kaaaaa??

p/s: i pernah come across verifctn BREST (without a) ihhiih.

luna,
tak larat akak nk apdate mcm luna. ari2 ade cerita.blogger gigih btul! kudos for the new mission (mempromisikan penyusuan susu ibu di world wide web...ku sukerrrr)

aFkaR'z said...

nanti kim salam kat mak aku arrr....!

eliza abd. rahim said...

afkar'z,
mak dok belah mana? leh jadi tempat nyinggah hua hua hua ;P

ezz-thetics said...

aiks.. byk lak berita terbaru!!

but aku ada port dah bila ke t'gganu!! ;p

but imagine the sea!! ;p cari umah dkt pantai leh? ;p

Related Posts with Thumbnails

HUSBAND & WIFE

HUSBAND & WIFE

WIFE & KIDS

WIFE & KIDS

KIDDO NO 1

KIDDO NO 1

KIDDO NO 2

KIDDO NO 2
 
Blog Design by Template-Mama.