"Motherhood...What a glorious career!"


Sesiapa yang sedang mencari-cari rumah untuk dibeli di Seremban, mungkin ini pilihan yang baik kerana lokasinya terletak berhampiran dengan surau d& Pusat Perniagaan Taipan Senawang.

Alamat Rumah:
No 11, Jalan Cempaka 22
Taman Cempaka Fasa 2
70450 Seremban
Negeri Sembilan

Jenis Rumah: Teres Dua Tingkat (Freehold),

Rumah tengah dan berkeadaan baik

Saiz Rumah: 22' X 75' sq feet

Bilik : 4

Kondisi : tiada pengubahsuaian,

TETAPI LENGKAP DENGAN GRILL.

Lokasi : Terletak di hadapan Surau Al-Amin, Taman Cempaka 2, berhampiran Pasaraya Giant Senawang dan Pusat Perniagaan Taipan Senawang.

Jika berminat atau untuk keterangan lanjut, sila hubungi Syaffik 013-2089065, elly 013 3337978

28.7.08

assalamualaikum baby of Mastura - Bella (nama manja gitu)

Sebenarnya gambar2 berada disimpanan lebih 4 bulan rasanya
Mas (my close friend masa uitm, bertemu jodoh pun dengan budak uitm hehe)sekarang sudah ada sepasang baby lelaki dan perempuan. Seronok tengok orang senang dapat anak ini.Puas ku cari gambar anak sulungnya tapi tak jumpa sebab asyik2 tukar hp, langsung dah tak jumpa! Ingin ku bertemu dengan mu Mas cayang, tapi apakan daya belum berkesempatan lagi. Ku dengar, Mimi dan Rose juga selamat melahirkan bayi memasing. Ini nak kena 'memburu' lagi nih!

Sekarang tengah 'mood' mahu kumpul gambar anak2 kawanku untuk koleksi peribadiku. Ayuh, kita enjoy gambarnya! Amaran : Bella hanya nama samaran,dan untuk senang diingat. Nak tahu nama penuhnya sila bertanya pada ibunya sebab saya pun dah ingat2 lupa (itula Mas oiiyy, lain kali taruk nama penuh anak ek..)
Ini kes teruja la nih sampai lupa! (Mas, ku pakaikan tudung kuning untukmu ye :)

proud ibu of two beautiful children (yang sulung sudah ke rumah neneknya lagi satu)
proud ibu's - jangan tanya apa aydan pandang..biskut yang disediakan menarik perhatiannya sungguh!
errr,sebelah Mas itu anak dara bujang trang trang tang. virgin but unavailable! duhh!

Gambar dibawah diberi sendiri oleh ibunya dengan kaedah surat elektronik.(ade 6! kan ku kata, kawanku ini teruja...)



Comel sangat kan,betul kata pepatah 'anak umpama kain putih, ibubapa yang mencorakkannya'. Putih bersih suci, membesarlah anak dengan penuh keimanan dan ketakwaan.

PUISI UNTUK ANAKKU, khas buat anak2 kawanku juga.
(Endah Raharjo)

Kau adalah bagian tak terpisahkan dariku
yang tak pernah dan tak 'kan dapat kumiliki

Kau adalah bagian masa laluku
Yang menjadi milik masa depan

Kau selalu bertanya padaku
Saat ku berusaha belajar banyak darimu

Kau senantiasa butuh lindunganku
Saat ku berlindung padamu dari ketakutanku

Kau senantiasa butuh cintaku
Saat ku msih belajar mencintai diriku

Kau adalah anakku.

1 comment:

roxychick said...

sorry yah babe but when i read the last para of your post ni (jez b4 the poem), suddenly i felt awkward and... pissed.. kot! yela.. wat's wif the color of the skin btw? i mean, i was born not so dark but i grew up dark skinned.. why the statement "besar nanti putih la tu..?"

i'm just pissed. but not angry. sbb tak paham kenapa orang taksub sangat nak berkulit putih.. i thank God that my zaes is dark skinned. and VERY PROUD!

(sorry sorry sorry if you don't like my tone, but i have to be honest kan...?)

Related Posts with Thumbnails

HUSBAND & WIFE

HUSBAND & WIFE

WIFE & KIDS

WIFE & KIDS

KIDDO NO 1

KIDDO NO 1

KIDDO NO 2

KIDDO NO 2
 
Blog Design by Template-Mama.