"Motherhood...What a glorious career!"


Sesiapa yang sedang mencari-cari rumah untuk dibeli di Seremban, mungkin ini pilihan yang baik kerana lokasinya terletak berhampiran dengan surau d& Pusat Perniagaan Taipan Senawang.

Alamat Rumah:
No 11, Jalan Cempaka 22
Taman Cempaka Fasa 2
70450 Seremban
Negeri Sembilan

Jenis Rumah: Teres Dua Tingkat (Freehold),

Rumah tengah dan berkeadaan baik

Saiz Rumah: 22' X 75' sq feet

Bilik : 4

Kondisi : tiada pengubahsuaian,

TETAPI LENGKAP DENGAN GRILL.

Lokasi : Terletak di hadapan Surau Al-Amin, Taman Cempaka 2, berhampiran Pasaraya Giant Senawang dan Pusat Perniagaan Taipan Senawang.

Jika berminat atau untuk keterangan lanjut, sila hubungi Syaffik 013-2089065, elly 013 3337978

17.7.08

hari mengukus

Baru 2 hari lepas tengok pn diyaluna merebus bubur untuk iki yang membesar sihat bagai johan. bagus tul cik puan itu sungguh rajin walaupun sibuk membanting tulang di depan pc opis :)

Semalam turn saya buka freezer.GULP! junior's food tinggal 1 mangkuk epal sahaja dan sedikit tomato. ALA!!! turn saya pulak nak kena mengukus. Last night, buat muka kesian minta hubby bawa ke Carrefour BP. Nasib sanggup, buatnya dia loyar buruk nape last minute baru check, saya dah ada jawapan.err.sibuk tengok dvd (been watching 1 box of FRIENDS complete season of 10 years!I guess la..from the old plait skirt and high turtleneck to heterosexual image and more alluring hair style. Best tul tak pakai tudung bleh buat rambut cenggini cenggitu.berangan color rambut,curl,ehh, dah lari topik??)
muka boring ibu layan sayur than him

tengah sibuk2 pilih sayur, ada akak ikan (yang department potong-potong ikan) approach.
akak ikan : ala comeii nye anak kamu ni, laki ke pompuan?
saya : (dengan menyengih), laki kak.
ai : macam anak patung orang putih kepala botak..yang pertama ke?
saya : baru satu kak.(tapi rasa macam panas aje, nak muji ke nak ngata anak aku botak ni??)
ai : kalu gitu pasni branak ramai..sembilan ke!akak ada 10
saya : (sengih) satu ni pun saya rasa macam sepuluh.
ai : kamu ni! biar ramai, nanti dah besor dia tinggalnye kamu
saya : Insyaallah kak.

Dan hubby pun panggil. Saya pun beredar after say bye-bye to akak ikan.Dalam Q nak bayar, terpikir:
1. Boleh ke aku beranak sampai 9? Boleh ke aku jaga? Cukup ke nak bagi makan pakai belajar?
2. Nape rambut aydan ni tumbuh malu-malu gitu. Asyik orang dok komen aje.
3. Ke dok 'terkenan' patung mat saleh PPUM masa pi antenatal class?
4. Apesal anak aku ni pi mana-mana mesti orang dok puja-puji? Allah nak duga aku ke sebab everytime orang tegur mesti rasa bangga satu macam.
5. Betul ke nanti anak aku besor nanti tinggalkan aku? Uwaaaaa....Realiti sungguh!

Sedar2 dah kat kereta, hubby suruh angkat junior masuk keta. Tak puas ati tul dengan akak tu, sebab me'remind' kan saya realiti kehidupan.Anak tu baru 7 bulan!!Lain kali pikirla pasal ni.So sekarang, hari ini, saya pun sibuk ngukus his favourites. Sambil tu pen-in this entry sebab junior tidur.Adakentang,brokoli,tomato,carrot,labu,epal,pear! Banyaknya stok! I prefer to do it in bulk, blender, simpan dalam freezer. That way, jimat masa(boleh tengok dvd lagi :)He likes to eat homemade food. Satu mangkuk penuh pun abis. Ingat nak buat macam pn diyaluna, tapi faktor M! sebab itu nak kena buat cikit2. Ni nak tabik spring kat dia, busy pun sanggup buat. Toing toing!sibuk nak amik gambar gak

While ibu sibuk, aydan in his buai-land. Dah sebulan tak nak tidur buai, hari ni mood dia ok plak. Cam bodekk je tahu ibu preparing your food ek?

2 comments:

roxychick said...

tsk. tsk.
rajin sungguh....

uhuhhuuuu..

luna said...

pis pis...aunti luna memang wajin aydan.......wajin melepakkk ;))

Related Posts with Thumbnails

HUSBAND & WIFE

HUSBAND & WIFE

WIFE & KIDS

WIFE & KIDS

KIDDO NO 1

KIDDO NO 1

KIDDO NO 2

KIDDO NO 2
 
Blog Design by Template-Mama.