"Motherhood...What a glorious career!"


Sesiapa yang sedang mencari-cari rumah untuk dibeli di Seremban, mungkin ini pilihan yang baik kerana lokasinya terletak berhampiran dengan surau d& Pusat Perniagaan Taipan Senawang.

Alamat Rumah:
No 11, Jalan Cempaka 22
Taman Cempaka Fasa 2
70450 Seremban
Negeri Sembilan

Jenis Rumah: Teres Dua Tingkat (Freehold),

Rumah tengah dan berkeadaan baik

Saiz Rumah: 22' X 75' sq feet

Bilik : 4

Kondisi : tiada pengubahsuaian,

TETAPI LENGKAP DENGAN GRILL.

Lokasi : Terletak di hadapan Surau Al-Amin, Taman Cempaka 2, berhampiran Pasaraya Giant Senawang dan Pusat Perniagaan Taipan Senawang.

Jika berminat atau untuk keterangan lanjut, sila hubungi Syaffik 013-2089065, elly 013 3337978

4.5.08

sebab apa saya pakai tudung?

Sebab apa saya(refer diri sendiri la kan) pakai tudung :

1. dapat hidayah frm Allah s.w.t - ini kes mmg anugerah
2. parent suruh - ini kes rela dalam paksa
3. pengaruh rakan sebaya - ini kes mcm tak wujud je zaman ni
4. pengaruh celebrity - aih,ini lagi impossible
5. suami suruh - ini tak leh wat ape dah,kang derhaka namanya
6. tudung sekarang fashionable - lilit,pusing,bunga kembang belakang
7. lindung kepala - malaysia sangatla panas
8. pi kenduri/tahlil/kawan kawin kat masjid - ini selalu tengok
9. "on & off" lagi tak payah cerita la ye (category yang paling popular)

tapikan bila dah pakai, jarang yang menepati ciri2 yang ditetapkan Islam.If tak ketat,sempit sendat, mesti pendek,takpun lutsinar cam x-ray,nampak leher,tudung pun tak labuh. Kat jln tar byk tudung,mcm2 fesyen, tapi mesti ala-ala jarang plak tudung. Sexy you!!




Tau kenapa susah sangat nak ikut?
Sebab kalu ikut rasa macam tak lawa aje, rasa macam muda lagi tunggu tua,sebab nak cari yang cantik tapi panjang/labuh mesti color/corak tak lawa,diri pun rasa kureng glamor.

Actually, tudung nak kena labuh,tutup dada,tutup punggung.
tudung nak kena tebal dan tak nampak biasan leher/bentuk badan atas.
tudung pun nak kena warna yang pudar supaya tidak menarik perhatian.
aiihh, ni belum cakap pasal baju lagi.

PERINGATAN : AURAT MESTI DITUTUP SEMPURNA, SUPAYA DIKENALI SEBAGAI WANITA MUSLIMAH DAN TIDAK DIGANGGU - mentally/physically. (mana ada orang 'ganggu' yang bertutup sempurna, orang tu pun tau malu)

Terpulang, tepuk dada tanya selera. errr, yang menulis ni pun lebih kurang aje. Kurang solehah sikit!

2 comments:

roxychick said...

berat nih.. berat.

fuhh!

eliza abd. rahim said...

jgn pikir berat...pikirr rrriiingann ihihhiih

Related Posts with Thumbnails

HUSBAND & WIFE

HUSBAND & WIFE

WIFE & KIDS

WIFE & KIDS

KIDDO NO 1

KIDDO NO 1

KIDDO NO 2

KIDDO NO 2
 
Blog Design by Template-Mama.