"Motherhood...What a glorious career!"


Sesiapa yang sedang mencari-cari rumah untuk dibeli di Seremban, mungkin ini pilihan yang baik kerana lokasinya terletak berhampiran dengan surau d& Pusat Perniagaan Taipan Senawang.

Alamat Rumah:
No 11, Jalan Cempaka 22
Taman Cempaka Fasa 2
70450 Seremban
Negeri Sembilan

Jenis Rumah: Teres Dua Tingkat (Freehold),

Rumah tengah dan berkeadaan baik

Saiz Rumah: 22' X 75' sq feet

Bilik : 4

Kondisi : tiada pengubahsuaian,

TETAPI LENGKAP DENGAN GRILL.

Lokasi : Terletak di hadapan Surau Al-Amin, Taman Cempaka 2, berhampiran Pasaraya Giant Senawang dan Pusat Perniagaan Taipan Senawang.

Jika berminat atau untuk keterangan lanjut, sila hubungi Syaffik 013-2089065, elly 013 3337978

14.12.09

assalamualaikum baby of Ika

***ya ampun, sorry dh bersarang dok dalam edit post tak sedar.

Best friend of mine has been waiting for almost 3 years for their precious joy.
so just imagine when she does, both husband and wife overjoyed and over excited, hence prefer to keep quiet,maybe when she's showing a little bump..maybe..but when she announced that she is pregnant at that time, we almost burst into tears (well roxychicks did!)
they did, well i also did la cos i know the feeling of waiting waiting waiting and people asking asking asking. believe me, it's a cruel world out there!!

sebetulnya kalu roxychicks and me tak paksa, sumpah dah beranak baru tahu kot hehe.
she like :
"macammana ni uzir? macamana ni?" muka gila takut hubby dia marah ke (maybe malam tadi dah janji atas katil x mo bagi tau sesapa dulu hehe,oppss.), tapi idung kembang je excited.

and the husband like :
"arr, apa yang macammana?" muka control tapi aku kenal ko dari zaman 90an la weii.jangan nak sorok kat kitaorang!

and roxychicks and me like:
"betul ek, you conceived ek..betul ek...cakap la:

after a while, she nod, and the husband also nod la, we all oso nod la.give up lorr,kalu itu roxychicks sudah tekan tekan tekan sure tensi punye.
iishhhh!! roxychicks went OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
alhamdulillah, hugs hugs kiss kiss (the husband see only ye) we gave to mom-to-be.


Fast forward,on 30th August 2009, the husband mms me picture of baby girl fresh keluar dari mamanya. tengok gambarpun mesti korang perasan ke"fresh"annya kan?






assalamualaikum sayang.. sweety, ibu loves you with ek ek, aydan & aisyah muahsss.

Ayra (respectable) Zafreen (victorious, knowledgable) is the name
macam mak dia so cute, so tiny fragile je. So sorry i can't remember her weight when she was born. tak heran cos the mother also small size. only the father tinggi melangit.Ayra ni kuat menyusu. I think she's a champion every 2 hours dah lapor sampai tensi2 maknya hehhe.
You rock sis! heh!


beautiful baby



Hush, little baby, don't say a word,papa's gonna buy you a mockingbird. If that mockingbird don't sing,papa's gonna buy you a diamond ring (baru betulkan baby lagi dah dapat diamond takyah tunggu kawen)




above picture taken on the day she announced she's carrying, good news!dekat SJMC. besoknya roxychicks kena operate, not so good news ketaq lutut i dengar dia nak operate! but alhamdulillah she recovered. ancient history pulse stop.
Aydan baru 1 year plus time ni. asyik gelak je kejenya.

im still waiting for the latest picture of her. cepat2 la cik puan mama oit.
during her last 2nd week of confinement (time raya) ada pi seremban tengok mama and baby, both doing superb but tak amik gambo pulak..bolehhh??
yang roxychicks pun satu, jauh2 pi beraya pung tak amek gambo. tu professional laki bini tu? bleh ?? hehehe.jangan mara arr subhikarim & isteri.
i lain la, i angkut my parent, laki takde masuk hutan. (mode : defensive)



mata kecik like the mother



sweet sweet potato munchkin


CONGRATULATION TO BOTH MY DEARY BEST FRIEND, for the joy and love Allah S.W.T bestowed on both of you.


duit raya anak ke bang dalam poket tu? ngeh ngeh.


happy kan? hapy happy happy happy happy kan?...............

babies give meaning into our life. with them come sleepless night, a NO battle on everything, emptyless laundry, house wreck, floor scrubbing and cleaning,bed vacuuming, eat at nanospeed, crying and shrieking you dunno what the hell they want, andddd the list goon and on

but with pride, serenity, happiness and love, maturity and remind us how one year after another add up unaware. ohh, jgn lupa baju dan toys yang membuatkan kite rambang mata idung telinga.
beware!


***some pictures cilok from facebook. tuan punya jangan marah k sapa suruh tak reply email hehe ***

7 comments:

roxychick said...

macam tu la gamaknya..
oh gambar hari operate ku..

elly said...

everytime tingat intan pegnen, i sure ingt u operate.

tak leh mansuh dlm otak.

budak ayra tu bile u nk pi tgk? by the way i kt puchong blik hehe, kapten masuk utan lagi.

intan said...

my dearest sis...i dh baca & saw all the pix. heheh...so sweet!!
t'kuar jap air mata i t'ingat hw happy i am bile inform u gals the good news.

elly said...

i think nobody can ever forget the feeling when we confirmed to get one kan? alhmdulillah.i am so epy and still rasa br sekejap u bgtau hihi.i bet mua pun sengal2 bila pikir psl tis, tingat dia dok sepital hihi.

tats y i suke wat entry babies ni.so the parent will not forget their wonderful moments. and i want them to read bila tahu baca nanti.

keep me posted psl ayra.gambr tu upload, leh i cilok lg kt fb hihi.

roxychick said...

ohhhhh... intannnn..
blog elly you baca siap komen.. blog i taknak baca...

*merajuk*

roxychick said...

padahal ada je cite ayra kat blog i... uhuhuuuu

*merajuk v2.0*

elly said...

muuuaaaaaaa,
heheh, alala acik ebon dh majuk nih cane nak wat. acik, saya go to extra step cos saya tak sibuk mcm acik kat opis. saya pi emailkan kat mak ayra nya email kt oocl nun, copy paste je semua cite psl ank dia.lgpun saya cilok pics frm fb, kang kena saman baik awal2 emailkn hiks!

xmo majuk eh, x comei ;)

Related Posts with Thumbnails

HUSBAND & WIFE

HUSBAND & WIFE

WIFE & KIDS

WIFE & KIDS

KIDDO NO 1

KIDDO NO 1

KIDDO NO 2

KIDDO NO 2
 
Blog Design by Template-Mama.