"Motherhood...What a glorious career!"


Sesiapa yang sedang mencari-cari rumah untuk dibeli di Seremban, mungkin ini pilihan yang baik kerana lokasinya terletak berhampiran dengan surau d& Pusat Perniagaan Taipan Senawang.

Alamat Rumah:
No 11, Jalan Cempaka 22
Taman Cempaka Fasa 2
70450 Seremban
Negeri Sembilan

Jenis Rumah: Teres Dua Tingkat (Freehold),

Rumah tengah dan berkeadaan baik

Saiz Rumah: 22' X 75' sq feet

Bilik : 4

Kondisi : tiada pengubahsuaian,

TETAPI LENGKAP DENGAN GRILL.

Lokasi : Terletak di hadapan Surau Al-Amin, Taman Cempaka 2, berhampiran Pasaraya Giant Senawang dan Pusat Perniagaan Taipan Senawang.

Jika berminat atau untuk keterangan lanjut, sila hubungi Syaffik 013-2089065, elly 013 3337978

13.12.09

Kenapa letak code?kenapa tak letak je PIG FAT?

*** only apply for muslims and vegetarians.***

tak mo cakap pasal H1N1,semua orang dah tahu. everywhere juga ada hand sanitizer kan? simpan satu dalam beg. kalu bukan jenis orang yang rimas, pakai face mask.
kalu nak best lagi, jangan keluar rumah, homecook, hometheater,ok?

banyak kisah2 benar kita dengar lemak babi dijadikan penyedap, pengeras, pelembut, pewangi.
setiap satu badan babi pun dijadikan hidangan santapan, kosmetik kecantikan tak pun hiasan rumah.
(pig fat sebagai thickener, stabilizer, gelling agent)

I dapat email ni dari seorang kawan, junk food rota pun ada pig fat tau. dulu-dulu suka makan junk food ni, minta dijauhkan masa tu ada resepi2 jahat angkara yahudi kapir ni banyak sangat babi sampai semua makan nak masuk babi!!
BABI TUL!
kafir perdayakan islam hanya dengan makanan.




[eh-muhl-suh-fi-er]
Generally, any ingredient used to bind together normally noncombinative substances, such as oil and water.
Example :
Egg yolks contain a natural emulsifier and are used to thicken and bind sauces as well as to bind ingredients in baking and to prevent from stale.

Xanthan gum (from fermentation of glucose and used as a stabilizer in commercial food preparation)
is a commercial emulsifier used in dairy products.

why pig? whyyy?? obviously banyak emulsifier lain boleh digunakan.
saya tepekkan gambar EMULSIFIER CODE - PIG FAT (harap you all, yang baca silently dalam hati tu snap picture then simpan dalam handphone bleh?kalu rajin lagi tulis satu2, bleh?)

MULSIFIERS E-CODES FOR PIG FAT















1 E 100
16 E 280
31 E 434
46 E 482
2 E 110
17 E 300
32 E 435
47 E 483
3 E 120
18 E 301
33 E 436
48 E 491
4 E 140
19 E 325
34 E 440
49 E 492
5 E 141
20 E 326
35 E 441
50 E 493
6 E 153
21 E 327
36 E 470
51 E 494
7 E 160
22 E 334
37 E 471
52 E 495
8 E 161
23 E 335
38 E 472
53 E 542
9 E 210
24 E 336
39 E 473
54 E 570
10 E 213
25 E 337
40 E 474
55 E 572
11 E 214
26 E 422
41 E 475
56 E 631
12 E 216
27 E 430
42 E 476
57 E 635
13 E 234
28 E 431
43 E 477
58 E 904
14 E 252
29 E 432
44 E 478
59 E 920
15 E 270
30 E 433
45 E 481




-------------------------------------------------------------------------------------------------

Kenapa letak code?kenapa tak letak je PIG FAT?
  • pilihan utama western countries adalah daging babi.
  • babi ada kuantiti lemak tertinggi berbanding haiwan lain.tapi Europeans and Americans sendiri tak mahu makan lemak babi.
  • lemak babi menyebabkan ‘sakit kepala’ nak buang mana sebab terlalu banyak?
  • 60 tahun dulu Europeans bakar, pastu pandai experiment buat sabun, menjadik pulak tu.masa tu, ada peraturan setiap makanan,ubat dan barangan penjagaan diri perlu ada ingredients listed pada cover, jadi Europeans letak PIG FAT.
  • 40 tahun lepas sapa Malaysian dok Europe mesti tahu pasal ni. Product yg ada pig fat kena ban dengan Islamic countries, so menyebabkan trade deficit.(powerful aren’t we?)
  • 1857 Civil war, rifle bullet (bullet untuk perang tembak tu) dibuat di Europe, dibawa travel nak pi perangla katakan melalui laut. Berbulan baru sampai, gun powder rosak sebab exposure to the sea.
  • dorang dapat idea buat coating (lapisan) pada bullet2 tu guna PIG FAT (dah kata banyak, pening kepala nak buang mana kan?). Jadi lapisan lemak tu kena gigit dengan gigi sebelum guna. Tentera Muslim dan vegetarian’s masa tu dapat tahu, tak mo la perang.
  • Europeans tahu je kes ni terus tukar tulis ANIMAL FAT, instead of PIG FAT. Sensitivity issues sudah dikesan masa itu.
  • masa 1970’s, muslim countries yang import barang2 luar mula bertanya animal fat apa yang dorang boh? Europeans jawap lemak lembu dan kambing.
  • isu baru timbul, lembu kambing tak sembelih cara Islam sepertimana hukum agama Islam kita, banned lagi skali!
  • Multinational companies pastu facing problem,75% of their income comes from muslim countries, untung ber-billion dollars hasil export ke Negara Islam.
  • Itu yang dorang decided to start a coding language.Sepatutnya hanya Deparments of Food Administration yang tahu apa yang digunakan, so the common man is left lurking in the dark kata omputih. (kalu tukar macamana???)
  • Sejak ari tu, E-CODES wujud. Majoriti product dari multinational companies ada E-Ingredients, including and not limited to ubat gigi, shaving cream, chewing gum, chocolate, sweets, biscuits, corn flakes, toffees, canned foods, fruit tins, medications – multivitamins.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

apa nak beli, tengok belek2 apa yang patut kat ingredients OF THE ITEMS OF DAILY USE.
awasi apa anak-anak makan selagi kita boleh, jangan biarkan mereka senang senang hati makan makanan yang tiada jaminan halalnya (yang cop halal pun tak bleh percaya macam kes rota junk food ni)

demi masa depan mereka, dan keturunan kita seterusnya.
jangan sebab kita mereka lemah fikiran, yang akan menghala mereka ke arah kesesatan - shamelessness, rudeness and XXX promiscuity!
(banyak..tak mo tulis sedih sendiri pikir masa depan dorang)



semoga Allah S.W.T hancurkan yang zalim dan musyrikin yang cuba menghancurkan kita dan keturunan kita.






1 comment:

raisha rahim said...

betul2 along kena berwaspada kalau nak beli makanan.sekarang nie banyak kata halal.padahal tak halal.cha sokong

Related Posts with Thumbnails

HUSBAND & WIFE

HUSBAND & WIFE

WIFE & KIDS

WIFE & KIDS

KIDDO NO 1

KIDDO NO 1

KIDDO NO 2

KIDDO NO 2
 
Blog Design by Template-Mama.