"Motherhood...What a glorious career!"


Sesiapa yang sedang mencari-cari rumah untuk dibeli di Seremban, mungkin ini pilihan yang baik kerana lokasinya terletak berhampiran dengan surau d& Pusat Perniagaan Taipan Senawang.

Alamat Rumah:
No 11, Jalan Cempaka 22
Taman Cempaka Fasa 2
70450 Seremban
Negeri Sembilan

Jenis Rumah: Teres Dua Tingkat (Freehold),

Rumah tengah dan berkeadaan baik

Saiz Rumah: 22' X 75' sq feet

Bilik : 4

Kondisi : tiada pengubahsuaian,

TETAPI LENGKAP DENGAN GRILL.

Lokasi : Terletak di hadapan Surau Al-Amin, Taman Cempaka 2, berhampiran Pasaraya Giant Senawang dan Pusat Perniagaan Taipan Senawang.

Jika berminat atau untuk keterangan lanjut, sila hubungi Syaffik 013-2089065, elly 013 3337978

2.5.10

kau tak rasa, hanya melihat tak sama

siapa tentera israel?
Pasukan Pertahanan Israel berbeza daripada kebanyakan angkatan tentera di dunia di dalam banyak perkara, termasuklah kerahan tenaga wanita, struktur, dengan hubungan rapat di antara tentera darat, laut dan udara.
Semenjak penubuhannya, mereka telah berusaha untuk menjadi satu pasukan tentera yang unik bersesuaian dengan keperluan khusus Israel, dan sudah membangunkan banyak teknologi tempatan, seperti kereta kebal utama jenis Merkava, submesingan Uzi, dan senapang serangan jenis Galil dan Tavor.
Ia juga mempunyai hubungan ketenteraan dengan Amerika Syarikat yang rapat,
termasuklah bantuan kewangan daripada AS, yang juga memelihara kerjasama pembangunan,
seperti jet F-15I , sistem pertahanan laser jenis THEL, sistem pertahanan Arrow missile.

Jerman telah bangkit daripada negara yang tewas dalam perang (Perang Dunia Pertama) sehingga menjadi suatu kuasa ketenteraan yang digeruni.
Pada masa yang sama, bangkit juga politik perkauman atau rasis yang mengagungkan bangsa Aryan dan menghina ras lain, terutamanya orang-orang Yahudi yang telah "dikumpulkan dan dibunuh secara terancang di beberapa buah kem tahanan".
Jerman Nazi akhirnya tenggelam apabila ditewaskan oleh tentera Berikat dan Soviet. Kerana itu, Jerman telah terbahagi kepada dua blok:
Republik Konfederasi Jerman di barat (yang berfahaman kapitalis) dan
Republik Demokratik Jerman di sebelah timur (yang berfahaman komunis-sosialis )

itu wikipedia tulis, fakta.

tapi cucu cicit cuit keturunan yahudi yang terselamat dari perang dunia kedua refleks(balas) balik kepada rakyat Palestine SEBIJIK mcm jerman nazi buat diorang.
cuba tengok,black and white adalah sejarah(perbuatan jerman nazi pada kaum yahudi), bewarna (israel pada palestin) adalah..hum,ongoing.



tembok dan pagar baikk punya, supaya rakyat palestine terkurung, no mobility.
secara tersirat, menutup mata anak2 yahudi jangan pedulikan palestinians.


















checkpoint dengan niat Palestine tidak perlu kebebasan.
baik pergerakan atau bersuara.
mereka adalah untuk dimalukan.













ibu siapakah ni? terpaksa mencangkung dan hampir melutut.











tangkap dan malukan, tiada beza.



genocide












musnahkan perumahan dan hapuskan ketenteraman dan kekeluargaan palestine












keturunan yahudi dididik 'sayangkan' Palestine.



perlukah ...



bunuh kaum palestine,
cederakan, cacatkan fizikal dan metal
rosakkan kehidupan supaya tiada lagi harapan
tiada zuriat penyambung keturunan,bunuh.

cid:B84E4F60945145918C0DA91349ADFD55@MJ

berdoalah jangan malaysia terjadi mcmni.
kita berhati2, sibuk macamana pun ingatlah pada tiang agama,
sebab dorang bukan saja perang senjata,
tapi perang minda.
kerana nanti...tak terjangkau fikiran saya dimanakah ayah dan mak, suami anak2 dan keturunan kita.

Israel mahukan Palestine sebenarnya.
Pembelaan adalah alasan yang paling paling klise, mereka telah merancang sedari Palestine di tawan oleh islam pada zaman dulu dan yahudi hidup merempat.
Sekarang dah ada Israel, mereka balas dendam pada Iraq (kota babylon) dan selesaikan hutang dulu.

dan dengarnya mereka memerhatikan negara2 islam lain..

p/s: banyak nak share artikel ni, sampai tepu tatau nak start.

No comments:

Related Posts with Thumbnails

HUSBAND & WIFE

HUSBAND & WIFE

WIFE & KIDS

WIFE & KIDS

KIDDO NO 1

KIDDO NO 1

KIDDO NO 2

KIDDO NO 2
 
Blog Design by Template-Mama.